Tuoretta tietoa Virosta
5.9.2021 | Vapaa-aika

Syyskuun ensimmäinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Kuva Andrei Chertkov

Syyskuun ensimmäinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

 

1. Mikä on Viron uuden presidentin nimi?

A. Siim Kallas

B. Jyri Ratas

C. Alar Karis

 

2. Mikä kaupunki on Viron viinipääkaupunki?

A. Pärnu

B. Põltsamaa

C. Haapsalu

 

3. Milloin Virossa otettiin käyttöön euro?

A. Vuonna 2002

B. Vuonna 2007

C. Vuonna 2011

 

4. Missä kaupungissa on Viron kansallismuseo?

A. Tallinnassa

B. Tartossa

C. Narvassa

 

5. Mikä on syyskuun vanha kansanomainen nimi viroksi?

A. Mihklikuu

B. Sügisekuu

C. Viljakuu

 

6. Missä oli markkinapaikka Tallinnassa jo vuonna 1313?

A. Raatihuoneentorilla

B. Viru-aukiolla

C. Toompean mäellä

 

7. Mikä on suurin Virossa mitattu tuulen nopeus?

A. Noin 25 m/s

B. Noin 50 m/s

C. Noin 75 m/s

 

8. Mihin uskoon kääntyivät monet virolaiset talonpojat 1840-luvulla?

A. Kalvinisteiksi

B. Katolisiksi

C. Ortodokseiksi

 

9. Kuinka monta Suomenlahden saarta kuuluu Virolle?

A. Noin 100

B. Noin 1 000

C. Noin 5 000

 

10. Kuinka suuri oli keskimääräinen bruttokuukausipalkka Virossa vuoden 2021 toisella vuosineljänneksellä?

A. 1 138 euroa

B. 1 338 euroa

C. 1 538 euroa

 

11. Minä vuonna Viru-hotelli valmistui?

A. 1962

B. 1972

C. 1982

 

12. Kuinka paljon suomalaismatkailijat käyttivät rahaa Viron matkoihin vuonna 2019?

A. Noin 250 miljoonaa euroa

B. Noin 500 miljoonaa euroa

C. Noin miljardi euroa

 

Vastaukset: 1. C, 2. B, 3. C, 4. B, 5. A, 6. A, 7. B, 8. C, 9. A, 10. C, 11. B, 12. C

 

The Baltic Guiden tuoreita uutisia

Lue lisää samasta aiheesta

12.5.2022 | Ravintolat

Ensi viikonloppuna on Kalamaja-päivät – tapahtumassa on runsaasti monipuolista ohjelmaa koko perheelle

Ensi viikonloppuna on Kalamaja-päivät – tapahtumassa on runsaasti monipuolista ohjelmaa koko perheelle

Tallinna-päivä on 15. toukokuuta, jolloin vietetään kaupungin virallisia syntymäpäiviä. Samaan aikaan myös monet Tallinnan kaupunginosat järjestävät omia tapahtumiaan. 14.–15. … Lue lisää

27.4.2022 | Mainos | Ostokset

camera icon9
Virolaisen, venäläisen ja eurooppalaisen keittiön herkulliset maut odottavat Narvassa

Mainos Virolaisen, venäläisen ja eurooppalaisen keittiön herkulliset maut odottavat Narvassa

Ruokamarkkinat ”Narvan maut” Kevään viimeisenä lauantaina 28.5.2022, kello 12.00–15.00 järjestetään Narvanjoen rannalla, viehättävällä Joaorgin virkistysalueellajo kahdeksatta kertaa vuoden herkullisimmat … Lue lisää

24.4.2022 | Vapaa-aika

Tallinnan Kalatorilla järjestetään kalafestivaali 30. huhtikuuta

Tallinnan Kalatorilla järjestetään kalafestivaali 30. huhtikuuta

Tallinnan Kalatorilla järjestetään lauantaina 30. huhtikuuta ohjelmallinen kalafestivaali. Kalatori sijaitsee lähellä Linnahallia, osoitteessa Kalasadama 5. Kaikille avoin ja ilmainen … Lue lisää

23.4.2022 | Vapaa-aika

Kolme uutta teemareittiä tutustuttavat vierailijat Tallinnan eläintarhan asukkaisiin

Kolme uutta teemareittiä tutustuttavat vierailijat Tallinnan eläintarhan asukkaisiin

Tallinnan eläintarha on laatinut vierailijoilleen kolmekahdesta neljään kilometriä pitkää teemareittiä, jotka tekevät eläintarhakokemuksesta entistä mielenkiintoisemman. Keltainen iltahämärän reitti, oranssi … Lue lisää

13.4.2022 | Vapaa-aika

Liikenne Tallinnan ja Aegnan saaren välillä alkaa toukokuun alussa – laivamatka kestää vain puoli tuntia

Liikenne Tallinnan ja Aegnan saaren välillä alkaa toukokuun alussa – laivamatka kestää vain puoli tuntia

Tallinnan ja kaupungin lähisaarten väliä operoiva Spinnaker OÜ on hankkinut laivastoonsa Vegtind nimeä kantavan katamaraamialuksen. Nopean aluksen ansiosta yhdensuuntainen … Lue lisää

11.4.2022 | Vapaa-aika

Ensi viikonloppuna Virossa ajetaan supercrossin EM-kilpailu

Ensi viikonloppuna Virossa ajetaan supercrossin EM-kilpailu

Supercrossin EM-kilpailu ajetaan 15.–17. huhtikuuta 2022 Etelä-Virossa, Võrun kaupungin lähellä sijaitsevalla Adrenalin Arenalla. Kilpailussa on neljä luokkaa: naiset SX250 … Lue lisää

6.4.2022 | Vapaa-aika

camera icon12
Tarton Ahhaa-tiedekeskus esittelee nyt urheilua

Tarton Ahhaa-tiedekeskus esittelee nyt urheilua

Huhtikuun alussa aukesi Tartossa sijaitsevassa koko perheen Ahhaa-tiedekeskuksessa näyttely ”Ahhaa, liikunta!”. Näyttelyssä on sekä perinteisiä että epätavallisia urheiluun liittyviä … Lue lisää

1.4.2022 | Ostokset

Tallinnassa alkaa huomenna leipäfestivaali

Tallinnassa alkaa huomenna leipäfestivaali

Tallinnan matkustajasataman lähellä sijaitsevassa Kultuurikatlassa on 2.–3. huhtikuuta leipäfestivaali. Festivaali on suunnattu kaikille hyvän ruoan ystäville, jotka ovat kiinnostuneita … Lue lisää