Tuoretta tietoa Virosta
5.9.2021 | Vapaa-aika

Syyskuun ensimmäinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Kuva Andrei Chertkov

Syyskuun ensimmäinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

 

1. Mikä on Viron uuden presidentin nimi?

A. Siim Kallas

B. Jyri Ratas

C. Alar Karis

 

2. Mikä kaupunki on Viron viinipääkaupunki?

A. Pärnu

B. Põltsamaa

C. Haapsalu

 

3. Milloin Virossa otettiin käyttöön euro?

A. Vuonna 2002

B. Vuonna 2007

C. Vuonna 2011

 

4. Missä kaupungissa on Viron kansallismuseo?

A. Tallinnassa

B. Tartossa

C. Narvassa

 

5. Mikä on syyskuun vanha kansanomainen nimi viroksi?

A. Mihklikuu

B. Sügisekuu

C. Viljakuu

 

6. Missä oli markkinapaikka Tallinnassa jo vuonna 1313?

A. Raatihuoneentorilla

B. Viru-aukiolla

C. Toompean mäellä

 

7. Mikä on suurin Virossa mitattu tuulen nopeus?

A. Noin 25 m/s

B. Noin 50 m/s

C. Noin 75 m/s

 

8. Mihin uskoon kääntyivät monet virolaiset talonpojat 1840-luvulla?

A. Kalvinisteiksi

B. Katolisiksi

C. Ortodokseiksi

 

9. Kuinka monta Suomenlahden saarta kuuluu Virolle?

A. Noin 100

B. Noin 1 000

C. Noin 5 000

 

10. Kuinka suuri oli keskimääräinen bruttokuukausipalkka Virossa vuoden 2021 toisella vuosineljänneksellä?

A. 1 138 euroa

B. 1 338 euroa

C. 1 538 euroa

 

11. Minä vuonna Viru-hotelli valmistui?

A. 1962

B. 1972

C. 1982

 

12. Kuinka paljon suomalaismatkailijat käyttivät rahaa Viron matkoihin vuonna 2019?

A. Noin 250 miljoonaa euroa

B. Noin 500 miljoonaa euroa

C. Noin miljardi euroa

 

Vastaukset: 1. C, 2. B, 3. C, 4. B, 5. A, 6. A, 7. B, 8. C, 9. A, 10. C, 11. B, 12. C

 

The Baltic Guiden tuoreita uutisia

Lue lisää samasta aiheesta

2.9.2021 | Ostokset

Tallinna rajoittaa syyskuusta alkaen alkoholin myyntiä yöllä

Tallinna rajoittaa syyskuusta alkaen alkoholin myyntiä yöllä

Tallinna rajoittaa öistä alkoholimyyntiä syyskuusta alkaen. Arkipäivinä ei alkoholia saa Tallinnassa myydä aamukahdesta kuuteen ja viikonloppuisin aamukolmesta seitsemään. ”Tallinnan … Lue lisää

29.8.2021 | Vapaa-aika

Elokuun kolmas Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Elokuun kolmas Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

1. Kuinka monta vuotta on Viron presidentin toimikausi? A. Neljä B. Viisi C. Kuusi 2. Minä vuonna ristiritarit … Lue lisää

27.8.2021 | Ravintolat

Kahdesti rokotetut suomalaiset pääsevät Virossa helposti tapahtumiin ja ravintoloihin, koska Omakannan rokotustodistus oikeuttaa sisäänpääsyyn – Ilman koronatodistusta sisään ei pääse

Kahdesti rokotetut suomalaiset pääsevät Virossa helposti tapahtumiin ja ravintoloihin, koska Omakannan rokotustodistus oikeuttaa sisäänpääsyyn – Ilman koronatodistusta sisään ei pääse

26. elokuuta alkaen on Virossa jokaisen esitettävä koronatodistus urheilutapahtumissa ja -kilpailuissa, harrastustapahtumissa, yleisissä saunoissa, kylpylöissä ja uimahalleissa sekä kaikissa … Lue lisää

15.8.2021 | Vapaa-aika

Elokuun kolmas Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Elokuun kolmas Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

1. Minä vuonna on perustettu Viron valtiollinen venäläinen teatteri (Eesti Riiklik Vene Draamateater)? A. 1928 B. 1948 C. 1968 … Lue lisää

8.8.2021 | Vapaa-aika

Elokuun toinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Elokuun toinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

1. Kuka on Viron pääministeri? A. Mailis Reps B. Kadri Simson C. Kaja Kallas 2. Kuka kirjoittanut kirjan … Lue lisää

29.7.2021 | Ravintolat

camera icon17
Kesäillan konsertteja ja terassielämää Tallinnan Rotermannin korttelissa ja Telliskivessä – katso kuvat!

Kesäillan konsertteja ja terassielämää Tallinnan Rotermannin korttelissa ja Telliskivessä – katso kuvat!

Rotermannin kortteli  Telliskivi

25.7.2021 | Vapaa-aika

Heinäkuun kolmas Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Heinäkuun kolmas Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

1. Mistä Viron kaupungissa on paikka nimeltä Afrikan ranta (Aafrika rand)? A. Haapsalusta B. Pärnusta C. Kuressaaresta 2. … Lue lisää

14.7.2021 | Ravintolat

camera icon18
Katso kuvat: Tallinnan vanhakaupunki herää, kun matkailu elpyy

Katso kuvat: Tallinnan vanhakaupunki herää, kun matkailu elpyy

Tallinnan vanhaankaupunkiin on heinäkuussa tullut matkailijoita ympäri maailmaa. Normaali elämä palaa pikku hiljaa kaupunkiin. Terassit ovat avoinna ja ihmiset … Lue lisää