Tuoretta tietoa Virosta
15.3.2021 | Vapaa-aika

Maaliskuun toinen ViroVisa. Testaa tietosi Virosta!

Kuva Andrei Chertkov

Maaliskuun toinen ViroVisa. Testaa tietosi Virosta!

 

1. Minä vuonna on Viron parlamenttirakennus valmistunut?

A. 1722

B. 1822

C. 1922

 

2. Kuinka suuri oli keskimääräinen bruttokuukausipalkka Virossa vuoden 2020 neljännellä vuosineljänneksellä?

A. 1 215 euroa

B. 1 515 euroa

C. 1 815 euroa

 

3. Minkä muinaisen maakunnan alueella nykyinen Tallinna on?

A. Revalan

B. Ugandin

C. Sakalan

 

4. Kuinka monta eri nisäkäslajia elää Viron luonnossa?

A. 32

B. 64

C. 128

 

5. Maaliskuun kyydittämisessä vuonna 1949 neuvostohallinto lähetti virolaisia Siperiaan. Kuinka paljon heitä oli?

A. Noin 20 000

B. Noin 40 000

C. Noin 80 000

 

6. Kuka oli Viron pääministeri vuosina 1990–1992?

A. Tiit Vähi

B. Edgar Savisaar

C. Siim Kallas

 

7. Mikä Viron maakunta ulottuu Võrts-järvestä Peipsijärveen?

A. Võrumaa

B. Valgamaa 

C. Tartumaa

 

8. Minä vuonna kommunistit yritivät tehdä Virossa vallankumouksen?

A. 1924

B. 1932

C. 1938

 

9. Kuinka vanha on Viron tunnetuin mieslaulaja Ivo Linna?

A. 51 vuotta

B. 61 vuotta

C. 71 vuotta

 

10. Mikä oli Tallinnan asukasluku 1400-luvulla?

A. Noin 8 000

B. Noin 18 000

C. Noin 38 000

 

11. Kuka on Viron terveys- ja työministeri?

A. Urmas Kruuse

B. Jaak Aab

C. Tanel Kiik

 

12. Minä vuonna Viro itsenäistyi?

A. 1917

B. 1918

C. 1919

 

Vastaukset: 1. C, 2. B, 3. A, 4. B, 5. A, 6. B, 7. C, 8. A, 9. C, 10. A, 11. C, 12. B

 

The Baltic Guiden tuoreita uutisia

Lue lisää samasta aiheesta

27.3.2021 | Vapaa-aika

Katso kaunis video Tallinnan vanhastakaupungista

Katso kaunis video Tallinnan vanhastakaupungista

  ”Uinuv kaunitar” eli “Uinuva kaunotar” -videon Tallinnan vanhastakaupungista voi katsoa Facebookin kautta täältä. Keskiaikainen kaupungin sydän on hiljainen mutta … Lue lisää

24.3.2021 | Vapaa-aika

Tallinnan kaupunki haluaa tehdä yhteistyötä Helsingin kanssa suomalaismatkailijoiden saamiseksi kaupunkiin ensi kesäna

Tallinnan kaupunki haluaa tehdä yhteistyötä Helsingin kanssa suomalaismatkailijoiden saamiseksi kaupunkiin ensi kesäna

  Tallinnan kaupunki suunnittelee ensi kesän matkailua ja toivoo, että yhteistyössä Helsingin kanssa suomalaisia ​​turisteja saadaan houkutelluksi Tallinnaan kesällä. Nyt … Lue lisää

18.3.2021 | Vapaa-aika

Jazzkaar 2021 -festivaali siirtyy elokuuhun

Jazzkaar 2021 -festivaali siirtyy elokuuhun

  Koronaviruspandemian aiheuttamien rajoitusten vuoksi Jazzkaar 2021 siirtyy huhtikuusta elokuuhun. Tapahtuma järjestetään 23.–31. elokuuta Tallinnan Telliskiven luovassa keskuksessa. Jazzkaar-festivaali järjestetään … Lue lisää

28.2.2021 | Vapaa-aika

Huhtikuussa pidettävä Jazzkaar-festivaali julkaisi esiintyjänsä – Muusikoita 12:sta eri maasta

Huhtikuussa pidettävä Jazzkaar-festivaali julkaisi esiintyjänsä – Muusikoita 12:sta eri maasta

  Kansainvälinen Jazzkaar-festivaali on Baltian maiden suurin jazz-tapahtuma. Tänä vuonna Jazzkaar järjestetään 16.–23. huhtikuuta. Musiikkitapahtuma on järjestetty jo vuodesta 1990 lähtien. … Lue lisää

6.2.2021 | Vapaa-aika

Viking Line avaa kesällä uusia reittejä – Kohteina Riika ja Visby

Viking Line avaa kesällä uusia reittejä – Kohteina Riika ja Visby

  Viking Linen M/S Gabriella-laivan uudet risteilykohteet kesällä 2021 ovat Riika ja Visby. Myös viime kesänä suuren suosion saanut Maarianhamina on … Lue lisää

24.1.2021 | Vapaa-aika

Tiedekeskus AHHAA avasi maskinäyttelyn Tartossa

Tiedekeskus AHHAA avasi maskinäyttelyn Tartossa

  Tartossa sijaitsevassa AHHAA-keskuksessa on avattu maskinäyttely, joka tarjoaa nopean ja kattavan yleiskuvan suojamaskeista. Näyttely esittelee Tarton yliopistossa syksyllä toteutetun … Lue lisää

20.1.2021 | Vapaa-aika

Tartu Maraton hiihdetään sittenkin!

Tartu Maraton hiihdetään sittenkin!

  Viron hallitus antoi 19.1.2021 erityisluvan, joka oikeuttaa järjestämään helmikuussa Viron terveysviraston (Terviseamet) ohjeistuksen mukaisesti kuuden Estoloppetin hiihtomaratonin sarjan. Tähän joukkoon kuuluu … Lue lisää

19.1.2021 | Vapaa-aika

Hiidenmaalla kävi koronasyksynä enemmän matkailjoita kuin vuotta aiemmin

Hiidenmaalla kävi koronasyksynä enemmän matkailjoita kuin vuotta aiemmin

  Vaikka koronavuosi on ollut Viorn matkailusektorille katastrofaalinen, on Virossa paikkoja, joissa matkailu on kasvanut. Esimerkiksi Hiidenmalla oli koronasyksynä 2020 … Lue lisää

Suunnittele tulevia matkoja valtavan juttuarkistomme avulla.

Pidä Viro mielessä!

Mene juttuarkistoon PDF
Sulge