Tuoretta tietoa Virosta
10.10.2021 | Vapaa-aika

Lokakuun toinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Kuva Andrei Chertkov

Lokakuun toinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

 

1. Mikä on Riianlahden suurin saari?

A. Kihnu

B. Ruhnu

C. Abruka

 

2. Mikä on Tallinnan korkein kirkko?

A. Nigulisten kirkko

B. Pyhän Hengen kirkko

C. Olevisten kirkko

 

3. Montako maakuntaa on Virossa?

A. 10

B. 15

C. 20

 

4. Mihin perustettiin Neuvosto-Viron ensimmäinen kolhoosi?

A. Tallinnaan

B. Narvaan

C. Saarenmaalle

 

5. Mikä on Itämeren sillin toinen nimi?

A. Kilohaili

B. Silakka

C. Kuore

 

6. Miltä vuodelta ovat ensimmäiset kirjalliset maininnat Tallinnan kaupungista?

A. 1154

B. 1285

C. 1415

 

7. Kuka on kirjoittanut elokuvaksikin tehdyn teoksen Totuus ja oikeus (Tõde ja õigus)?

A. Lydia Koidula

B. Juhan Smuul

C. Anton Hansen Tammsaare

 

8. Kuinka suuri asukastiheys on Virossa?

A. Noin 30 asukasta/km2

B. Noin 60 asukasta/km2

C. Noin 180 asukasta/km2

 

9. Mikä on Viron pohjoisin kaupunki?

A. Kunda

B. Loksa

C. Tallinna

 

10. Kuka on Viron uusi presidentti?

A. Siim Kallas

B. Jüri Ratas

C. Alar Karis

 

11. Mitä viikonpäivää muinaiset virolaiset pitivät pyhänä?

A. Tiistaita

B. Torstaita

C. Lauantaita

 

12. Kuinka suuri oli työttömyysprosentti Virossa tämän vuoden toisella vuosineljänneksellä?

A. 6,9

B. 8,9

C. 10,9

 

Vastaukset: 1. A, 2. C, 3. B, 4. C, 5. B, 6. A, 7. C, 8. A, 9. B, 10. C, 11. B, 12. A

 

The Baltic Guiden tuoreita uutisia

Lue lisää samasta aiheesta

6.10.2021 | Vapaa-aika

Viikonloppuna ajetaan perinteinen Saarenmaan ralli

Viikonloppuna ajetaan perinteinen Saarenmaan ralli

8.–9. lokakuuta kilpaillaan Saarenmaan sorateillä jo 54. kerran Saarenmaan rallimestaruudesta. Legendaarinen ralli on järjestetty jo vuodesta 1974 lähtien. Vuodesta … Lue lisää

2.10.2021 | Vapaa-aika

Lokakuun ensimmäinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Lokakuun ensimmäinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

1. Kuinka suuri oli Viron väkiluku 1. tammikuuta 2021? A. Noin 1,3 miljoonaa B. Noin 1,5 miljoonaa C. Noin … Lue lisää

30.9.2021 | Vapaa-aika

Viikonloppuna on Tallinn International Horse Show – mukana myös kaksi mielenkiintoista viihdeohjelmanumeroa

Viikonloppuna on Tallinn International Horse Show – mukana myös kaksi mielenkiintoista viihdeohjelmanumeroa

Tallinn International Horse Show 2021järjestetään tänä vuonna 1.–3. lokakuuta Saku Suurhallissa. Tapahtuman kolmepäiväiseen ohjelmaan kuuluu niin koulu- kuin esteratsastuskilpailuja. … Lue lisää

29.9.2021 | Vapaa-aika

Tänään alkaa Viron suurin elintarvikealan tapahtuma Tallinnan ruokamessut

Tänään alkaa Viron suurin elintarvikealan tapahtuma Tallinnan ruokamessut

Tallinnan ruokamessut 2021 eli Tallinna Toidumess 2021on 29. syyskuuta–1. lokakuuta Viron messu- ja kongressikeskuksessa. Tämä on jo 28. kerta, … Lue lisää

5.9.2021 | Vapaa-aika

Syyskuun ensimmäinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Syyskuun ensimmäinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

1. Mikä on Viron uuden presidentin nimi? A. Siim Kallas B. Jyri Ratas C. Alar Karis 2. Mikä … Lue lisää

2.9.2021 | Ostokset

Tallinna rajoittaa syyskuusta alkaen alkoholin myyntiä yöllä

Tallinna rajoittaa syyskuusta alkaen alkoholin myyntiä yöllä

Tallinna rajoittaa öistä alkoholimyyntiä syyskuusta alkaen. Arkipäivinä ei alkoholia saa Tallinnassa myydä aamukahdesta kuuteen ja viikonloppuisin aamukolmesta seitsemään. ”Tallinnan … Lue lisää

29.8.2021 | Vapaa-aika

Elokuun kolmas Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Elokuun kolmas Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

1. Kuinka monta vuotta on Viron presidentin toimikausi? A. Neljä B. Viisi C. Kuusi 2. Minä vuonna ristiritarit … Lue lisää

27.8.2021 | Ravintolat

Kahdesti rokotetut suomalaiset pääsevät Virossa helposti tapahtumiin ja ravintoloihin, koska Omakannan rokotustodistus oikeuttaa sisäänpääsyyn – Ilman koronatodistusta sisään ei pääse

Kahdesti rokotetut suomalaiset pääsevät Virossa helposti tapahtumiin ja ravintoloihin, koska Omakannan rokotustodistus oikeuttaa sisäänpääsyyn – Ilman koronatodistusta sisään ei pääse

26. elokuuta alkaen on Virossa jokaisen esitettävä koronatodistus urheilutapahtumissa ja -kilpailuissa, harrastustapahtumissa, yleisissä saunoissa, kylpylöissä ja uimahalleissa sekä kaikissa … Lue lisää