Tuoretta tietoa Virosta
2.10.2021 | Vapaa-aika

Lokakuun ensimmäinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Kuva Andrei Chertkov

Lokakuun ensimmäinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

 

1. Kuinka suuri oli Viron väkiluku 1. tammikuuta 2021?

A. Noin 1,3 miljoonaa

B. Noin 1,5 miljoonaa

C. Noin 1,7 miljoonaa

 

2. Minä vuonna Viro erosi Neuvostoliitosta ja itsenäistyi uudelleen?

A. 1989

B. 1990

C. 1991

 

3. Kuinka pitkä matka on Tallinnasta Haapsaluun?

A. 50 km

B. 100 km

C. 150 km

 

4. Kuinka monta vokaalia on viron kielessä?

A. 8

B. 9

C. 10

 

5. Mikä on lokakuun vanha kansanomainen nimi viroksi?

A. Vihmakuu

B. Tumekuu

C. Viinakuu

 

6. Kuka oli Paul Keres?

A. Shakkimestari

B. Taidemaalari

C. Pikajuoksija

 

7. Minä vuonna Tarton yliopisto muuttui vironkieliseksi?

A. 1632

B. 1919

C. 1991

 

8. Kuka toimi Tallinnan laulujuhlien johtajana vuosina 1947–1990?

A. Arvo Pärt

B. Eri Klas

C. Gustav Ernesaks

 

9. Mikä on Viron luonnon suurin eläin?

A. Karhu

B. Saksanhirvi

C. Hirvi

 

10. Mikä kaupunki on Viron ”viinipääkaupunki”?

A. Põltsamaa

B. Viljandi

C. Paide

 

11. Tanska myi Pohjois-Viron vuonna 1346. Kenelle?

A. Ruotsin kuninkaalle

B. Venäjän tsaarille

C. Saksalaiselle ritarikunnalle

 

12. Mikä on alin äänestysikä Viron kuntavaaleissa?

A. 16 vuotta

B. 18 vuotta

C. 20 vuotta

 

Vastaukset: 1. A, 2. C, 3. B, 4. B, 5. C, 6. A, 7. B, 8. C, 9. C, 10. A, 11. C, 12. A

 

The Baltic Guiden tuoreita uutisia

Lue lisää samasta aiheesta

23.1.2023 | Mainos | Vapaa-aika

camera icon7
Virumaa on kuin minikokoinen Viro

Mainos Virumaa on kuin minikokoinen Viro

Historiallisen merkityksensä myötä Virumaa-sanasta on johdettu kutsumanimi koko valtiolle ja kansalle. Mitä kiehtovaa seudulla nykyisin on? He, jotka ovat … Lue lisää

23.1.2023 | Mainos | Vapaa-aika

Perheloma talvella

Mainos Perheloma talvella

Viro on myös talvella oivallinen lähilomakohde lapsiperheille. Tekemistä löytyy kaupungeista, maaseudulta elämyskeskuksista, museoista, luonnosta ja seikkailupuistoista niin perheen pienimmille, … Lue lisää

23.1.2023 | Mainos | Vapaa-aika

camera icon7
Suomalaisten kuusi suosikkia Tallinnassa

Mainos Suomalaisten kuusi suosikkia Tallinnassa

1. Lentosatama, Viron merimuseo Pääsylippu 15 € Tallinn Cardilla ilmaiseksi Kävelymatkan päässä Tallinnan keskustasta sijaitsee entisessä vesilentokoneiden hallissa ja … Lue lisää

19.1.2023 | Kauneus

Uusin kylpylähelmi Tallinnassa

Uusin kylpylähelmi Tallinnassa

Saunojat saavat moni­kulttuurisia saunaelämyksiä Vain kahdeksan kilometrin päässä keskustasta sijaitsee Tallinnan uusin kylpylä Ring Spaa & Saunad. Saunakeskuksessa on … Lue lisää

17.1.2023 | Vapaa-aika

Huomenna on Hiiu Pubissa Suomi–Viro-tietokilpailumaaottelu

Huomenna on Hiiu Pubissa Suomi–Viro-tietokilpailumaaottelu

Iäkkäämmät henkilöt muistavat 1960-luvulla televisiossa olleen legendaarisen Naapurivisan, jossa suomalainen tietokilpailujen kestovoittaja Esko ”kyllä” Kivikoski kilpaili virolaista Harri Tiidusta … Lue lisää

16.1.2023 | Mainos | Vapaa-aika

Suosituimmat yleisötapahtumat Virossa 2023

Mainos Suosituimmat yleisötapahtumat Virossa 2023

Vuosi 2023 on Virossa erittäin vilkas tapahtumavuosi. Suuria ja pieniä juhlia, konsertteja sekä urheilu- ja kulttuuritapahtumia on joka puolella … Lue lisää

21.12.2022 | Vapaa-aika

Pohjois-Euroopan suurin pokeriturnaus järjestetään Tallinnassa

Pohjois-Euroopan suurin pokeriturnaus järjestetään Tallinnassa

Vuosi vuodelta kasvaneeseen Kings of Tallinn -pokeriturnaukseenodotetaan peräti tuhatta vierailijaa. Tapahtuma järjestetään 24. helmikuuta–5. maaliskuuta 2023 Olympic Park Casinolla … Lue lisää

17.12.2022 | Vapaa-aika

camera icon10
Restauroidussa Narvan linnassa voi nyt yöpyä

Restauroidussa Narvan linnassa voi nyt yöpyä

Narvan linna on kokenut niin paljon uudistuksia, ettei sitä uskoisi välttämättä samaksi paikaksi, kuin ennen vuoden 2019–20 tehtyä suurta … Lue lisää