Tuoretta tietoa Virosta
25.12.2021 | Viro

Joulukuun kolmas Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Kuva Andrei Chertkov

Joulukuun kolmas Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

 

1. Kuka on Viron presidentti?

A. Toomas Hendrik Ilves

B. Jüri Ratas

C. Alar Karis

 

2. Kuka kirjoittanut kirjan ”Hopeanvalkea” (Hõbevalge)?

A. Lennart Meri

B. Arnold Rüütel

C. Kersti Kaljulaid

 

3. Mikä kuva on Virossa tehdyissä eurokolikoissa?

A. Haarapääsky

B. Ruiskukka

C. Viron kartta

 

4. Mikä nykyään Venäjälle kuuluva kaupunki kuului vuosina 1920–1944 Virolle?

A. Smolnik

B. Petseri

C. Värska

 

5. Minä vuonna Viru-hotelli valmistui?

A. 1952

B. 1962

C. 1972

 

6. Mikä on suurin Virossa mitattu tuulen nopeus?

A. Noin 25 m/s

B. Noin 50 m/s

C. Noin 75 m/s

 

7. Missä sijaitsi muinaisten virolaisten Tarvanpea-linnoitus?

A. Rakveressa

B. Tartossa

C. Haapsalussa?

 

8. Missä ilmestyy lehti ”Saarte Hääl”?

A. Kuressaaressa

B. Kärdlassa

C. Pärnussa

 

9. Minkä niminen on Tallinnan vanhankaupungin keskellä oleva suuri tori?

A. Keskustori

B. Raatihuoneentori

C. Vanhankaupungintori

 

10. Mistä kalasta valmistetaan Virossa säilykkeenä myytävät ”Sprotit”?

A. Lohesta

B. Turskasta

C. Kilohailista

 

11. Minkä virolaisen paikan vanha nimi ja nykyinenkin nimi ruotsiksi on ”Dagö”?

A. Muhun

B. Hiidenmaan

C. Saarenmaan

 

12. Kuinka suuri osa virolaisista puhui äidinkielenään venäjää ennen vuotta 1940?

A. Noin 5 prosenttia

B. Noin 15 prosenttia

C. Noin 25 prosenttia

 

Vastaukset: 1. C, 2. A, 3. C, 4. B, 5. C, 6. B, 7. A, 8. A, 9. B, 10. C, 11. B, 12. A

 

The Baltic Guiden tuoreita uutisia

Lue lisää samasta aiheesta

3.7.2022 | Viro

700-vuotias Tallinnan raatihuone on tänä kesänä avoinna yleisölle

700-vuotias Tallinnan raatihuone on tänä kesänä avoinna yleisölle

Tallinnan raatihuone täyttää tänä vuonna 700 vuotta. Rakennus on ainutlaatuinen. Se parhaiten säilynyt raatihuone koko Pohjois-Euroopassa. Rakennus on usein … Lue lisää

1.7.2022 | Vapaa-aika

camera icon8
On aika navigoida länteen

On aika navigoida länteen

Viron länsirannikko kätkee sisälleen valtavan kerrostuman mielenkiintoista historiaa ja kulttuuria. Saksalaisia linnoja, keskiaikaisia pikkukaupunkeja ja kylpylöitä. Purjehtijalle tarjolla on … Lue lisää

29.6.2022 | Vapaa-aika

Asuntoautolla matkaaville on Virossa tarjolla jopa 136 leirintäaluetta. Esittelemme 20 suurempaa ja pienempää kohdetta ympäri maata.

Asuntoautolla matkaaville on Virossa tarjolla jopa 136 leirintäaluetta. Esittelemme 20 suurempaa ja pienempää kohdetta ympäri maata.

Pohjois-Viro Vanamõisa Caravanpark 1Jos ei halua lähteä kovin pitkälle Tallinnasta, niin silloin hyvä leiriytymispaikka on Vanamõisan karavaanaripuisto vain kuuden … Lue lisää

27.6.2022 | Vapaa-aika

Karavaanari neuvoo: ”Älä tyydy Virossa vain yhteen leirikohteeseen” 

Karavaanari neuvoo: ”Älä tyydy Virossa vain yhteen leirikohteeseen” 

Karavaanariaika on pian taas vilkkaimmillaan ja tästäkesästä odotetaan kahden koronavuoden jälkeen jopa ennätyksellistä. Markku Lehtonen on Viron leirintäalueyhdistyksen hallituksen … Lue lisää

24.6.2022 | Viro

The Baltic Guide toivottaa kaikille hyvää juhannusta!

The Baltic Guide toivottaa kaikille hyvää juhannusta!

20.6.2022 | Vapaa-aika

Juhannusta voi viettää myös Tallinnan kaupungissa tai naapurikunnassa Viimsissä

Juhannusta voi viettää myös Tallinnan kaupungissa tai naapurikunnassa Viimsissä

Juhannus on Virossa vanhalla paikallaan, eli juhannuspäivä on perjantai 24. kesäkuuta.Juhannus eli Jaanipäev on yksi vuoden tärkeimpiä juhlia Virossa. … Lue lisää

19.6.2022 | Viro

Tallinnan Ülemiste City lopettaa kertakäyttöpakkausten käytön alueellaan

Tallinnan Ülemiste City lopettaa kertakäyttöpakkausten käytön alueellaan

Tallinnassa sijaitseva Ülemiste City lopettaa kertakäyttöpakkausten käytön alueellaan ja aloittaa yhteistyön Ringo Eco -yhtiön kanssa vähentääkseen noutoruuan aiheuttamaa pakkausjätteen … Lue lisää

15.6.2022 | Viro

Tarton yliopisto on maailman 300 parhaan yliopiston joukossa

Tarton yliopisto on maailman 300 parhaan yliopiston joukossa

Maailmassa on laskutavasta riippuen noin 18 000–23 000 yliopistoa. Euroopassa on noin 4 000 yliopistoa. QS World University Rankings … Lue lisää