Tuoretta tietoa Virosta
12.4.2021 | Viro

Huhtikuun toinen ViroVisa. Testaa tietosi Virosta!

Kuva Andrei Chertkov

Huhtikuun toinen ViroVisa. Testaa tietosi Virosta!

 

1. Minkä valtion joukot valloittivat Tallinnan helmikuussa 1918?

A. Saksan

B. Neuvosto-Venäjän

C. Iso-Britannian

 

2. Mikä valuutta Virossa oli käytössä ennen euroa?

A. Rupla

B. Markka

C. Kruunu

 

3. Minä vuonna perustettiin kuuluisa yhtye Apelsin?

A. 1964

B. 1974

C. 1984

 

4. Mikä puolue hallitsee Tallinnaa kaupunginvaltuuston ehdottoman enemmistön turvin?

A. Keskustapuolue

B. Reformipuolue

C. Sosiaalidemokraatit

 

5. Kuka on Viron valtiovarainministeri?

A. Kersti Kaljulaid 

B. Kaja Kallas

C. Keit Pentus-Rosimannus

 

6. Mikä kaupunki on Itä-Virumaan maakuntakeskus?

A. Narva

B. Jõhvi

C. Kohtla-Järve

 

7. Minä vuonna perustettiin Neuvosto-Viron ensimmäinen kolhoosi?

A. 1940

B. 1944

C. 1947

 

8. Kuinka monta virkakautta voi sama henkilö toimia Viron presidenttinä?

A. Yhden

B. Kaksi

C. Vaikka kuinka monta

 

9. Minkä kaupungin nimi oli keskiajalla Arensburg?

A. Kuressaaren

B. Rakveren

C. Viljandin

 

10. Minä vuonna Finnair aloitti säännöllisen lentoyhteyden Helsingistä Tallinnaan?

A. 1970

B. 1990

C. 2010

 

11. Mikä teatteri perustettiin Tallinnaan vuonna 1948?

A. Eesti Draamateater

B. Tallinna Linnateater

C. Eesti Riiklik Vene Draamateater

 

12. Mikä eläin levittää Virossakin ihmisille vaarallista borrelioos-bakteeria?

A. Punkki

B. Hyttynen

C. Myyrä

 

Vastaukset: 1. A, 2. C, 3. B, 4. A, 5. C, 6. B, 7. C, 8. B, 9. A, 10. B, 11. C, 12. A

 

The Baltic Guiden tuoreita uutisia

Lue lisää samasta aiheesta

1.7.2022 | Vapaa-aika

camera icon8
On aika navigoida länteen

On aika navigoida länteen

Viron länsirannikko kätkee sisälleen valtavan kerrostuman mielenkiintoista historiaa ja kulttuuria. Saksalaisia linnoja, keskiaikaisia pikkukaupunkeja ja kylpylöitä. Purjehtijalle tarjolla on … Lue lisää

29.6.2022 | Vapaa-aika

Asuntoautolla matkaaville on Virossa tarjolla jopa 136 leirintäaluetta. Esittelemme 20 suurempaa ja pienempää kohdetta ympäri maata.

Asuntoautolla matkaaville on Virossa tarjolla jopa 136 leirintäaluetta. Esittelemme 20 suurempaa ja pienempää kohdetta ympäri maata.

Pohjois-Viro Vanamõisa Caravanpark 1Jos ei halua lähteä kovin pitkälle Tallinnasta, niin silloin hyvä leiriytymispaikka on Vanamõisan karavaanaripuisto vain kuuden … Lue lisää

27.6.2022 | Vapaa-aika

Karavaanari neuvoo: ”Älä tyydy Virossa vain yhteen leirikohteeseen” 

Karavaanari neuvoo: ”Älä tyydy Virossa vain yhteen leirikohteeseen” 

Karavaanariaika on pian taas vilkkaimmillaan ja tästäkesästä odotetaan kahden koronavuoden jälkeen jopa ennätyksellistä. Markku Lehtonen on Viron leirintäalueyhdistyksen hallituksen … Lue lisää

24.6.2022 | Viro

The Baltic Guide toivottaa kaikille hyvää juhannusta!

The Baltic Guide toivottaa kaikille hyvää juhannusta!

20.6.2022 | Vapaa-aika

Juhannusta voi viettää myös Tallinnan kaupungissa tai naapurikunnassa Viimsissä

Juhannusta voi viettää myös Tallinnan kaupungissa tai naapurikunnassa Viimsissä

Juhannus on Virossa vanhalla paikallaan, eli juhannuspäivä on perjantai 24. kesäkuuta.Juhannus eli Jaanipäev on yksi vuoden tärkeimpiä juhlia Virossa. … Lue lisää

19.6.2022 | Viro

Tallinnan Ülemiste City lopettaa kertakäyttöpakkausten käytön alueellaan

Tallinnan Ülemiste City lopettaa kertakäyttöpakkausten käytön alueellaan

Tallinnassa sijaitseva Ülemiste City lopettaa kertakäyttöpakkausten käytön alueellaan ja aloittaa yhteistyön Ringo Eco -yhtiön kanssa vähentääkseen noutoruuan aiheuttamaa pakkausjätteen … Lue lisää

15.6.2022 | Viro

Tarton yliopisto on maailman 300 parhaan yliopiston joukossa

Tarton yliopisto on maailman 300 parhaan yliopiston joukossa

Maailmassa on laskutavasta riippuen noin 18 000–23 000 yliopistoa. Euroopassa on noin 4 000 yliopistoa. QS World University Rankings … Lue lisää

13.6.2022 | Vapaa-aika

camera icon10
Patarein merilinnoitus kunnostetaan – työt on tarkoitus aloittaa jo tänä vuonna

Patarein merilinnoitus kunnostetaan – työt on tarkoitus aloittaa jo tänä vuonna

Patarein merilinnoituksen haltija US Real Estate kertoi kunnostavansa rakennuskompleksin. Yhtiö aikoo aloittaa työt myöhemmin tänä vuonna. Rakennuttaja haluaa kunnostaa … Lue lisää