Tuoretta tietoa Virosta
22.4.2021 | Viro

Huhtikuun kolmas ViroVisa. Testaa tietosi Virosta!

Kuva Andrei Chertkov

Huhtikuun kolmas ViroVisa. Testaa tietosi Virosta!

 

1. Mikä eläin on Itämeren suurin nisäkäs?

A. Itämerennorppa

B. Pöyriäinen

C. Halli

 

2. Kunka suuri oli keskimääräinen bruttokuukausipalkka Virossa vuoden 2020 neljännellä vuosineljänneksellä?

A. 1 115 euroa

B. 1 515 euroa

C. 1 915 euroa

 

3. Minä vuonna Tallinnan hevosvetoiset raitiovaunut korvattiin moottorilla toimivilla vaunuilla?

A. 1911

B. 1921

C. 1931

 

4.  Minkä Tallinnassa olevan rakennuksen suunnittelivat suomalaisarkkitehdit Wivi Lönn ja Armas Lindgren?

A. Estonia-teatterin

B. Taidemuseo Kumun

C. Tallinnan televisiotornin

 

5. Mikä on huhtikuun vanha kansanomainen nimi viroksi?

A. Kevadkuu

B. Porikuu

C. Jürikuu

 

6. Kuka joutui presidentti Kersti Kaljulaidin päätöksellä luovuttamaan takaisin Viron valtiolta saamansa kunniamerkit?

A. Andrus Veerpalu

B. Edgar Savisaar

C. Mihhail Korb

 

7. Kuka Tallinnassa syntynyt natsijohtaja tuomittiin Nürnbergin oikeudenkäynnissä kuolemaan?

A. Ernst Kaltenbrunner

B. Hjalmar Mäe

C. Alfred Rosenberg

 

8. Mikä kaupunki on pinta-alaltaan toiseksi suurin Virossa?

A. Narva

B. Rakvere

C. Tartto

 

9. Minkä nimisen sanomalehden Konstantin Päts perusti Tallinnassa vuonna 1901?

A. Rahva Hääl

B. Teataja

C. Eesti Päevaleht

 

10. Kuinka korkealle merenpinnasta nousee Viron korkein vuori Suur-Munamägi?

A. 318 metriä

B. 818 metriä

C. 1 318 metriä

 

11. Mikä on alhaisin Virossa mitattu ilmanlämpötila?

A. –23,5°

B. –33,5°

C. –43,5°

 

12. Viron vanhin apteekki avattiin vuonna 1422. Missä se sijaitsee?

A. Tallinnan raatihuoneentorilla

B. Tarton raatihuoneentorilla

C. Tallinnan Toompeanmäellä

 

Vastaukset: 1. C, 2. B, 3. B, 4. A, 5. C, 6. A, 7. C, 8. A, 9. B, 10. A, 11. C, 12. A

 

The Baltic Guiden tuoreita uutisia

Lue lisää samasta aiheesta

24.6.2021 | Viro

Kesäkuun kolmas Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Kesäkuun kolmas Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

  1. Mikä on Viron kansalliskivi? A. Granitti B. Kalkkikivi C. Moreeni   2. Minkä maan kanssa Virolla ei ole … Lue lisää

23.6.2021 | Viro

The Baltic Guide toivottaa kaikille hyvää Viron juhannusta!

The Baltic Guide toivottaa kaikille hyvää Viron juhannusta!

   

23.6.2021 | Viro

Populistinen Ekre-puolue lisää kannatustaan

Populistinen Ekre-puolue lisää kannatustaan

  Reformipuolueen kannatus on matalimmalla tasolla sitten vuoden 2019 alun, kertoo Norstat Eesti AS:n tekemä mielipidemittaus. Reformipuolue on hallitusta johtava … Lue lisää

22.6.2021 | Viro

Viron koronatilanne 22.6.2021: 37 uutta tartuntaa

Viron koronatilanne 22.6.2021: 37 uutta tartuntaa

  Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 37 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Koronavirustestejä tehtiin 3 584, joista … Lue lisää

21.6.2021 | Viro

Tänään helpottuu liikkuminen Suomen ja Viron välillä

Tänään helpottuu liikkuminen Suomen ja Viron välillä

  Suomen uusien matkustusohjeiden mukaan työmatkaliikenne sallitaan 21.6. alkaen myös laivoilla. Tämä koskee erityisesti virolaisia matkustajia. Aiemmin työmatkaliikenne oli sallittu … Lue lisää

18.6.2021 | Viro

Viron koronatilanne 18.6.2021: 56 uutta tartuntaa – Vuorokaudessa annettiin 13 250 rokotetta

Viron koronatilanne 18.6.2021: 56 uutta tartuntaa – Vuorokaudessa annettiin 13 250 rokotetta

  Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 56 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Koronavirustestejä tehtiin 3 832, joista … Lue lisää

17.6.2021 | Ravintolat

Liiva on Muhun saaren elävä keskus

Liiva on Muhun saaren elävä keskus

Mantereelta Saarenmaalle seilaava autolautta rantautuu Muhun saarelle. Noin neljännestunnin ajomatkan päässä Kuivastun satamasta on Muhun keskus, Liiva. Pienestä kylästä löytyy … Lue lisää

16.6.2021 | Viro

Koronarajoitusten purkaminen jatkuu

Koronarajoitusten purkaminen jatkuu

  Viron nopeasti parantuneen koronatartuntatilanteen vuoksi rajoituksia puretaan nopeaan tahtiin. Tämän mahdollistaa maan onnistunut rokotusohjelma. Tällä hetkellä lähes puolet maan aikuisväestöstä … Lue lisää

Suunnittele tulevia matkoja valtavan juttuarkistomme avulla.

Pidä Viro mielessä!

Mene juttuarkistoon PDF
Sulge