Tuoretta tietoa Virosta
22.4.2021 | Viro

Huhtikuun kolmas ViroVisa. Testaa tietosi Virosta!

Kuva Andrei Chertkov

Huhtikuun kolmas ViroVisa. Testaa tietosi Virosta!

 

1. Mikä eläin on Itämeren suurin nisäkäs?

A. Itämerennorppa

B. Pöyriäinen

C. Halli

 

2. Kunka suuri oli keskimääräinen bruttokuukausipalkka Virossa vuoden 2020 neljännellä vuosineljänneksellä?

A. 1 115 euroa

B. 1 515 euroa

C. 1 915 euroa

 

3. Minä vuonna Tallinnan hevosvetoiset raitiovaunut korvattiin moottorilla toimivilla vaunuilla?

A. 1911

B. 1921

C. 1931

 

4.  Minkä Tallinnassa olevan rakennuksen suunnittelivat suomalaisarkkitehdit Wivi Lönn ja Armas Lindgren?

A. Estonia-teatterin

B. Taidemuseo Kumun

C. Tallinnan televisiotornin

 

5. Mikä on huhtikuun vanha kansanomainen nimi viroksi?

A. Kevadkuu

B. Porikuu

C. Jürikuu

 

6. Kuka joutui presidentti Kersti Kaljulaidin päätöksellä luovuttamaan takaisin Viron valtiolta saamansa kunniamerkit?

A. Andrus Veerpalu

B. Edgar Savisaar

C. Mihhail Korb

 

7. Kuka Tallinnassa syntynyt natsijohtaja tuomittiin Nürnbergin oikeudenkäynnissä kuolemaan?

A. Ernst Kaltenbrunner

B. Hjalmar Mäe

C. Alfred Rosenberg

 

8. Mikä kaupunki on pinta-alaltaan toiseksi suurin Virossa?

A. Narva

B. Rakvere

C. Tartto

 

9. Minkä nimisen sanomalehden Konstantin Päts perusti Tallinnassa vuonna 1901?

A. Rahva Hääl

B. Teataja

C. Eesti Päevaleht

 

10. Kuinka korkealle merenpinnasta nousee Viron korkein vuori Suur-Munamägi?

A. 318 metriä

B. 818 metriä

C. 1 318 metriä

 

11. Mikä on alhaisin Virossa mitattu ilmanlämpötila?

A. –23,5°

B. –33,5°

C. –43,5°

 

12. Viron vanhin apteekki avattiin vuonna 1422. Missä se sijaitsee?

A. Tallinnan raatihuoneentorilla

B. Tarton raatihuoneentorilla

C. Tallinnan Toompeanmäellä

 

Vastaukset: 1. C, 2. B, 3. B, 4. A, 5. C, 6. A, 7. C, 8. A, 9. B, 10. A, 11. C, 12. A

 

The Baltic Guiden tuoreita uutisia

Lue lisää samasta aiheesta

1.7.2022 | Vapaa-aika

camera icon8
On aika navigoida länteen

On aika navigoida länteen

Viron länsirannikko kätkee sisälleen valtavan kerrostuman mielenkiintoista historiaa ja kulttuuria. Saksalaisia linnoja, keskiaikaisia pikkukaupunkeja ja kylpylöitä. Purjehtijalle tarjolla on … Lue lisää

29.6.2022 | Vapaa-aika

Asuntoautolla matkaaville on Virossa tarjolla jopa 136 leirintäaluetta. Esittelemme 20 suurempaa ja pienempää kohdetta ympäri maata.

Asuntoautolla matkaaville on Virossa tarjolla jopa 136 leirintäaluetta. Esittelemme 20 suurempaa ja pienempää kohdetta ympäri maata.

Pohjois-Viro Vanamõisa Caravanpark 1Jos ei halua lähteä kovin pitkälle Tallinnasta, niin silloin hyvä leiriytymispaikka on Vanamõisan karavaanaripuisto vain kuuden … Lue lisää

27.6.2022 | Vapaa-aika

Karavaanari neuvoo: ”Älä tyydy Virossa vain yhteen leirikohteeseen” 

Karavaanari neuvoo: ”Älä tyydy Virossa vain yhteen leirikohteeseen” 

Karavaanariaika on pian taas vilkkaimmillaan ja tästäkesästä odotetaan kahden koronavuoden jälkeen jopa ennätyksellistä. Markku Lehtonen on Viron leirintäalueyhdistyksen hallituksen … Lue lisää

24.6.2022 | Viro

The Baltic Guide toivottaa kaikille hyvää juhannusta!

The Baltic Guide toivottaa kaikille hyvää juhannusta!

20.6.2022 | Vapaa-aika

Juhannusta voi viettää myös Tallinnan kaupungissa tai naapurikunnassa Viimsissä

Juhannusta voi viettää myös Tallinnan kaupungissa tai naapurikunnassa Viimsissä

Juhannus on Virossa vanhalla paikallaan, eli juhannuspäivä on perjantai 24. kesäkuuta.Juhannus eli Jaanipäev on yksi vuoden tärkeimpiä juhlia Virossa. … Lue lisää

19.6.2022 | Viro

Tallinnan Ülemiste City lopettaa kertakäyttöpakkausten käytön alueellaan

Tallinnan Ülemiste City lopettaa kertakäyttöpakkausten käytön alueellaan

Tallinnassa sijaitseva Ülemiste City lopettaa kertakäyttöpakkausten käytön alueellaan ja aloittaa yhteistyön Ringo Eco -yhtiön kanssa vähentääkseen noutoruuan aiheuttamaa pakkausjätteen … Lue lisää

15.6.2022 | Viro

Tarton yliopisto on maailman 300 parhaan yliopiston joukossa

Tarton yliopisto on maailman 300 parhaan yliopiston joukossa

Maailmassa on laskutavasta riippuen noin 18 000–23 000 yliopistoa. Euroopassa on noin 4 000 yliopistoa. QS World University Rankings … Lue lisää

13.6.2022 | Vapaa-aika

camera icon10
Patarein merilinnoitus kunnostetaan – työt on tarkoitus aloittaa jo tänä vuonna

Patarein merilinnoitus kunnostetaan – työt on tarkoitus aloittaa jo tänä vuonna

Patarein merilinnoituksen haltija US Real Estate kertoi kunnostavansa rakennuskompleksin. Yhtiö aikoo aloittaa työt myöhemmin tänä vuonna. Rakennuttaja haluaa kunnostaa … Lue lisää