Tuoretta tietoa Virosta
3.4.2021 | Viro

Huhtikuun ensimmäinen ViroVisa. Testaa tietosi Virosta!

Kuva Julius Jansson

Huhtikuun ensimmäinen ViroVisa. Testaa tietosi Virosta!

 

1. Kuinka suuri on Viron pinta-ala?

A. Noin 45 000 km2

B. Noin 85 000 km2

C. Noin 155 000 km2

 

2. Kuka on Tallinnan kaupunginjohtaja?

A. Jüri Ratas

B. Mihhail Korb

C. Mihhail Kõlvart

 

3. Milloin Virossa pidettiin ensimmäiset vapaat vaalit?

A. 1919

B. 1945

C. 1991

 

4. Mikä oli Viron suurilevikkisin lehti neuvostoaikana?

A. Päevaleht

B. Rahva Hääl

C. Postimees

 

5. Mikä on huhtikuun vanha kansanomainen nimi viroksi?

A. Kevadkuu

B. Porikuu

C. Jürikuu

 

6. Kuinka suuri osa Viron pinta-alasta on metsää?

A. Noin 30 %

B. Noin 50 %

C. Noin 70 %

 

7. Mikä maa hallitsi Etelä-Viroa vuosina 1561–1629?

A. Puola

B. Venäjä

C. Tanska

 

8. Mikä on Viron pohjoisin kaupunki?

A. Tallinna

B. Kunda

C. Loksa

 

9. Kuinka suuri oli työttömyysprosentti Virossa vuoden 2020 viimeisellä vuosineljänneksellä?

A. 5,4

B. 7,4

C. 9,4

 

10. Mikä kaupunki on Viron kesäpääkaupunki?

A. Pärnu

B. Haapsalu

C. Kuressaare

 

11. Kuinka monta puoluetta on edustettuna Viron parlamentissa?

A. 3

B. 4

C. 5

 

12. Kuinka monta vokaalia on viron kielessä?

A. 8

B. 9

C. 10

 

Vastaukset: 1. A, 2. C, 3. A, 4. B, 5. C, 6. B, 7. A, 8. C, 9. B, 10. A, 11. C, 12. B

 

The Baltic Guiden tuoreita uutisia

Lue lisää samasta aiheesta

10.4.2021 | Viro

Tallinkin laivoilla voi tehdä perjantaisin koronaviruspikatestin

Tallinkin laivoilla voi tehdä perjantaisin koronaviruspikatestin

  Tallink tarjoaa yhteistyökumppaninsa Farmatarin kanssa laivamatkustajille perjantaisin maksullisia koronaviruspikatestejä Helsinki–Tallinna -reitillä kulkevilla aluksillaan Megastar ja Star. Antigeeni- ja vasta-ainetestit … Lue lisää

9.4.2021 | Viro

Viron koronatilanne 9.4.2021: tartuntojen määrä vähenee – Koronavirukseen on kuollut jo yli tuhat ihmistä

Viron koronatilanne 9.4.2021: tartuntojen määrä vähenee – Koronavirukseen on kuollut jo yli tuhat ihmistä

  Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 677 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Koronavirustestejä tehtiin 5 519, joista … Lue lisää

7.4.2021 | Viro

Tallinnan satama jatkoi investointeja myös koronakriisin aikana

Tallinnan satama jatkoi investointeja myös koronakriisin aikana

  Tallinnan sataman vuoden 2020 tulos oli 28,5 miljoonaa euroa, mikä on 35,8 prosenttia vähemmän kuin edellisenä vuonna. Tallinnan sataman … Lue lisää

6.4.2021 | Viro

Viron koronatilanne 6.4.2021: tartuntojen määrän kasvu taittunut – Ilmaantuvuusluku on jo alle tuhat

Viron koronatilanne 6.4.2021: tartuntojen määrän kasvu taittunut – Ilmaantuvuusluku on jo alle tuhat

  Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 899 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Tallinna on edelleen pahin tautipesäke. … Lue lisää

4.4.2021 | Viro

The Baltic Guide toivottaa kaikille hyvää pääsiäistä!

The Baltic Guide toivottaa kaikille hyvää pääsiäistä!

   

1.4.2021 | Viro

Viron koronatilanne 1.4.2021: tartuntojen määrä laskussa – Yli 200 000 ihmistä rokotettu

Viron koronatilanne 1.4.2021: tartuntojen määrä laskussa – Yli 200 000 ihmistä rokotettu

  Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 832 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Tallinna on edelleen pahin tautipesäke. … Lue lisää

31.3.2021 | Viro

Erityisjärjestely Suomesta Viroon matkustaessa päättyy – 5. huhtikuuta alkaen joutuvat kaikki kymmenen päivän karanteeniin

Erityisjärjestely Suomesta Viroon matkustaessa päättyy – 5. huhtikuuta alkaen joutuvat kaikki kymmenen päivän karanteeniin

  Viro alkaa soveltaa 5. huhtikuuta alkaen Suomesta, Latviasta ja Liettuasta Viroon tuleviin henkilöihin samoja rajoituksia kuin muista Euroopan maista … Lue lisää

30.3.2021 | Viro

Viron koronatilanne 30.3.2021: 1 202 uutta tartuntaa – Tartuntojen määrä on vihdoin kääntynyt laskuun!

Viron koronatilanne 30.3.2021: 1 202 uutta tartuntaa – Tartuntojen määrä on vihdoin kääntynyt laskuun!

  Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 1 202 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Tallinna on edelleen pahin … Lue lisää