Tuoretta tietoa Virosta
18.7.2021 | Viro

Heinäkuun toinen Virova. Testaa tietosi Virosta!

Kuva Andrei Chertkov

Heinäkuun toinen Virova. Testaa tietosi Virosta!

 

1. Kuinka monta saarta on Virossa?

A. Noin 300

B. Noin 800

C. Noin 1 500

 

2. Mikä on Tallinnan vanhin katu?

A. Lai

B. Pikk jalg

C. Viru

 

3. Missä Viron maakunnassa on vähiten asukkaita?

A. Saarenmaalla

B. Läänemaalla

C. Hiidenmaalla

 

4. Kuinka korkea on Tallinnan televisiotorni?

A. 214 metriä

B. 314 metriä

C. 414 metriä

 

5. Mikä oli neuvostoaikaisen pioneerijärjestön tunnuslause?

A. Alati valmis! (aina valmiina!)

B. Elagu revolutsioon! (eläköön vallankumous!)

C. Õpi, õpi, õpi! (opi, opi, opi!)

 

6. Kuinka suuri on liikevaihtovero Virossa?

A. 20 prosenttia

B. 22 prosenttia

C. 24 prosenttia

 

7. Kuinka suuri on Viron pinta-ala??

A. Noin 15 000 km2

B. Noin 45 000 km2

C. Noin 145 000 km2

 

8. Kuinka monta osaa on A. H. Tammsaaren kirjasarjassa ”Totuus ja oikeus”?

A. 2

B. 4

C. 5

 

9. Minä vuonna presidentti Urho Kaleva Kekkonen vieraili Virossa?

A. 1954

B. 1964

C. 1974

 

10. Mikä virolainen puolue on kaikkein maahanmuuttokriittisin?

A. Reformipuolue

B. Sosiaalidemokraatit

C. Ekre

 

11. Kuinka suuri on Viron väkiluku?

A. Noin 1 330 000

B. Noin 1 830 000

C. Noin 2 330 000

 

12. Mikä kuukausi on Virossa tavallisesti lomakuukausi?

A. Kesäkuu

B. Heinäkuu

C. Elokuu

 

Vastaukset: 1. C, 2. B, 3. C, 4. B, 5. A, 6. A, 7. B, 8. C, 9. B, 10. C, 11. A, 12. B

 

The Baltic Guiden tuoreita uutisia

Lue lisää samasta aiheesta

27.7.2021 | Viro

Viron koronatilanne 27.7.2021: 193 uutta tartuntaa – Rokottamattomien rajoituksia kiristetään

Viron koronatilanne 27.7.2021: 193 uutta tartuntaa – Rokottamattomien rajoituksia kiristetään

  Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 193 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Koronavirustestejä tehtiin 3 243, joista … Lue lisää

26.7.2021 | Viro

Viro kiristää koronarajoituksia elokuun alussa – Rokotetut pääsevät suurtapahtumiin

Viro kiristää koronarajoituksia elokuun alussa – Rokotetut pääsevät suurtapahtumiin

  Virossa koronapassi tulee pakolliseksi. 2. elokuuta voimaan tuleva rajoitus vaikuttaa kansalaisten elämään monin tavoin. Esimerkiksi suurempiin tapahtumiin pääsee vain … Lue lisää

26.7.2021 | Viro

Suomalaisten matkustaminen Viroon voi vaikeutua lähitulevaisuudessa – Täysin rokotetut saavat tulla maahan vapaasti

Suomalaisten matkustaminen Viroon voi vaikeutua lähitulevaisuudessa – Täysin rokotetut saavat tulla maahan vapaasti

  Viron hallitus on päättänyt, että maista, joissa ilmaantuvuusluku on alle 75, saa tulla Viroon ilman rajoituksia, testejä, todistuksia tai … Lue lisää

25.7.2021 | Vapaa-aika

Heinäkuun kolmas Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Heinäkuun kolmas Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

  1. Mistä Viron kaupungissa on paikka nimeltä Afrikan ranta (Aafrika rand)? A. Haapsalusta B. Pärnusta C. Kuressaaresta   2. … Lue lisää

24.7.2021 | Viro

Haverin takia oli Saarenmaan autolautoille kilometrien pituinen jono – Vaurioituneen Tõll-lautan tilalle tuotiin Hiidenmaalta korvaava alus

Haverin takia oli Saarenmaan autolautoille kilometrien pituinen jono – Vaurioituneen Tõll-lautan tilalle tuotiin Hiidenmaalta korvaava alus

  Keskiviikkona 21. heinäkuuta ajoi toinen Viron mantereen ja Saarenmaan välillä liikennöivistä autolautoista päin Kuivastun sataman ramppia. Sekä ramppi että … Lue lisää

23.7.2021 | Viro

Viron koronatilanne 23.7.2021: 84 uutta tartuntaa – Ilmaantuvuusluku on pienempi kuin Suomessa

Viron koronatilanne 23.7.2021: 84 uutta tartuntaa – Ilmaantuvuusluku on pienempi kuin Suomessa

  Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 84 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Koronavirustestejä tehtiin 2 842, joista … Lue lisää

20.7.2021 | Viro

Viron koronatilanne 20.7.2021: 81 uutta tartuntaa – Rokotteen on saanut yli 600 000 ihmistä

Viron koronatilanne 20.7.2021: 81 uutta tartuntaa – Rokotteen on saanut yli 600 000 ihmistä

  Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 81 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Koronavirustestejä tehtiin 3 119, joista … Lue lisää

16.7.2021 | Viro

Viron koronatilanne 16.7.2021: 62 uutta tartuntaa – Tartuntojen määrä nousussa

Viron koronatilanne 16.7.2021: 62 uutta tartuntaa – Tartuntojen määrä nousussa

  Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 62 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Koronavirustestejä tehtiin 3 665, joista … Lue lisää