Tuoretta tietoa Virosta
12.7.2021 | Viro

Heinäkuun ensimmäinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Kuva Andrei Chertkov

Heinäkuun ensimmäinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

 

1. Kuinka monta kertaa Tallinnassa on järjestetty Keskiajan päivät?

A. 12

B. 16.

C. 22

 

2. Kuinka suuri oli keskimääräinen bruttokuukausipalkka Virossa vuoden 2021 ensimmäisellä vuosineljänneksellä?

A. 1 473 euroa

B. 1 873 euroa

C. 2 273 euroa

 

3. Kuinka monta neuvostosotilasta sijoitettiin Viroon maiden tekemän sopimuksen mukaisesti lokakuussa vuonna 1939?

A. 2 500

B. 25 000

C. 250 000

 

4. Kuka on kautta aikojen tunnetuin virolaislaulaja Suomessa sekä Venäjällä?

A. Anne Veski

B. Jaak Joala

C. Georg Ots

 

5. Mikä on heinäkuun vanha kansanomainen nimi viroksi?

A. Heinakuu

B. Suvekuu

C. Soekuu

 

6. Mikä on Viron kansalliskukka?

A. Ruiskukka

B. Päivänkakkara

C. Unikko

 

7. Missä Viron maakunnassa on eniten asukkaita?

A. Itä-Virumaalla

B. Harjumaalla

C. Tartumaalla

 

8. Missä kaupungissa järjestetään heinäkuussa oopperapäivät?

A. Tallinnassa

B. Tartossa

C. Kuressaaressa

 

9. Missä sijaitsee Piirissaar?

A. Peipsijärvessä

B. Suomenlahdessa

C. Riianlahdessa

 

10. Minä vuonna Konstantin Päts kuoli?

A. 1946

B. 1956

C. 1966

 

11. Minkä Tallinnan kaupunginosan rakentaminen aloitettiin vuonna 1977?

A. Mustamäen

B. Lasnamäen

C. Õismäen

 

12. Kuinka pitkä matka on Tallinnasta Narvaan?

A. Noin 110 km

B. Noin 160 km

C. Noin 210 km

 

Vastaukset: 1. C, 2. A, 3. B, 4. C, 5. A, 6. A, 7. B, 8. C, 9. A, 10. B, 11. B, 12. C

 

The Baltic Guiden tuoreita uutisia

Lue lisää samasta aiheesta

27.7.2021 | Viro

Viron koronatilanne 27.7.2021: 193 uutta tartuntaa – Rokottamattomien rajoituksia kiristetään

Viron koronatilanne 27.7.2021: 193 uutta tartuntaa – Rokottamattomien rajoituksia kiristetään

  Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 193 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Koronavirustestejä tehtiin 3 243, joista … Lue lisää

26.7.2021 | Viro

Viro kiristää koronarajoituksia elokuun alussa – Rokotetut pääsevät suurtapahtumiin

Viro kiristää koronarajoituksia elokuun alussa – Rokotetut pääsevät suurtapahtumiin

  Virossa koronapassi tulee pakolliseksi. 2. elokuuta voimaan tuleva rajoitus vaikuttaa kansalaisten elämään monin tavoin. Esimerkiksi suurempiin tapahtumiin pääsee vain … Lue lisää

26.7.2021 | Viro

Suomalaisten matkustaminen Viroon voi vaikeutua lähitulevaisuudessa – Täysin rokotetut saavat tulla maahan vapaasti

Suomalaisten matkustaminen Viroon voi vaikeutua lähitulevaisuudessa – Täysin rokotetut saavat tulla maahan vapaasti

  Viron hallitus on päättänyt, että maista, joissa ilmaantuvuusluku on alle 75, saa tulla Viroon ilman rajoituksia, testejä, todistuksia tai … Lue lisää

25.7.2021 | Vapaa-aika

Heinäkuun kolmas Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Heinäkuun kolmas Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

  1. Mistä Viron kaupungissa on paikka nimeltä Afrikan ranta (Aafrika rand)? A. Haapsalusta B. Pärnusta C. Kuressaaresta   2. … Lue lisää

24.7.2021 | Viro

Haverin takia oli Saarenmaan autolautoille kilometrien pituinen jono – Vaurioituneen Tõll-lautan tilalle tuotiin Hiidenmaalta korvaava alus

Haverin takia oli Saarenmaan autolautoille kilometrien pituinen jono – Vaurioituneen Tõll-lautan tilalle tuotiin Hiidenmaalta korvaava alus

  Keskiviikkona 21. heinäkuuta ajoi toinen Viron mantereen ja Saarenmaan välillä liikennöivistä autolautoista päin Kuivastun sataman ramppia. Sekä ramppi että … Lue lisää

23.7.2021 | Viro

Viron koronatilanne 23.7.2021: 84 uutta tartuntaa – Ilmaantuvuusluku on pienempi kuin Suomessa

Viron koronatilanne 23.7.2021: 84 uutta tartuntaa – Ilmaantuvuusluku on pienempi kuin Suomessa

  Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 84 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Koronavirustestejä tehtiin 2 842, joista … Lue lisää

20.7.2021 | Viro

Viron koronatilanne 20.7.2021: 81 uutta tartuntaa – Rokotteen on saanut yli 600 000 ihmistä

Viron koronatilanne 20.7.2021: 81 uutta tartuntaa – Rokotteen on saanut yli 600 000 ihmistä

  Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 81 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Koronavirustestejä tehtiin 3 119, joista … Lue lisää

18.7.2021 | Viro

Heinäkuun toinen Virova. Testaa tietosi Virosta!

Heinäkuun toinen Virova. Testaa tietosi Virosta!

  1. Kuinka monta saarta on Virossa? A. Noin 300 B. Noin 800 C. Noin 1 500   2. Mikä … Lue lisää