Vahemere maade stiilis suupiste – meze
Meze Point on koht, kus nautida oivalist toidurituaali.
Siin on tõepoolest osatud luua Vahemere maadele omast meeleolu, millele aitavad kaasa romantilist rannikut kujutav fototapeet, mugav puitmööbel ja muidugi võrratud teenindajad. Ja neile, kes veel ei tea: Vahemere maades mõistetakse meze all hõrgutavat suupistetest koosnevat einet – täiuslik toit, et võtta aeg maha ja suhelda inimestega laua taga.
Ka selles restoranis on pikk meze-menüü: küpsetatud baklažaan, jogurt, melon fetajuustuga, kikerhernepasta, kitsejuust, dolma, vürtsikad lambalihapirukad ja nii aina edasi.
Pakutakse ka valikut nendest suupistetest ühele või kahele ini- mesele. Tavaliste toitude seast saab valida mitmesuguste suppi- de, salatite, looma- ja lambaliha ning kanaroogade vahel. Ei puudu ka kalatoidud: krevetid, mõõkkala, kalmaarid. Ja siis veel aedviljapa- jad. Söömaaja lõpetuseks sobivad hästi Vahemere maade magustoi- dud: pahlava ning jogurt aprikoo- side, mee ja pistaatsiapähklitega.
Meze-menüüst valin kuumad krõmpsuvad pirukad fetajuustuga (4.95 €). Tuleb tunnistada, et need on suurepärased – tainas sulab suus ja juust on parasjagu vürt- sikas. Ja tegelikult oleks põhiroa võinud hoopis vahele jätta… Hea mõte on siia tulla koos suurema seltskonnaga, kus kõik tellivad eri- nevaid meze’sid ning siis degusteerida kohe südamest!
Varrastel küpsetatud marinee- ritud kanarind (17.50 €) on meeldivalt teravamaitseline, selle juurde serveeritakse kerget salatit ja väga head riisi. Juba tekkib tunne, et suvepuhkus polegi veel läbi. Hea uudis on ka see, et päeval töötab siin buffet, mille hind on 9.30 eurot.
KUIDAS LEIDA?
Meze Point
Mikonkatu 8, Helsingi
TEKST JA FOTOD JEVGENIA GORSKI
Lue lisää samasta aiheesta