Tuoretta tietoa Virosta
8.8.2021 | Vapaa-aika

Elokuun toinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Kuva Andrei Chertkov

Elokuun toinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

 

1. Kuka on Viron pääministeri?

A. Mailis Reps

B. Kadri Simson

C. Kaja Kallas

 

2. Kuka kirjoittanut kirjan ”Hopeanvalkea” (Hõbevalge)?

A. Lennart Meri

B. Arnold Rüütel

C. Toomas Hendrik Ilves

 

3. Mikä kuva on Virossa tehdyissä eurokolikoissa?

A. Haarapääsky

B. Ruiskukka

C. Viron kartta

 

4. Mikä nykyään Venäjälle kuuluva kaupunki kuului vuosina 1920–1944 Virolle?

A. Smolnik

B. Petseri

C. Värska

 

5. Kuinka monta Suomenlahden saarta kuuluu Virolle?

A. Noin 100

B. Noin 300

C. Noin 600

 

6. Kuinka suuri oli keskimääräinen bruttokuukausipalkka Virossa tämän vuoden ensimmäisellä vuosineljänneksellä?

A. 973 euroa

B. 1 473 euroa

C. 1 973 euroa

 

7. Missä sijaitsi muinaisten virolaisten ”Tarva pea” -linnoitus?

A. Rakveressa

B. Tartossa

C. Haapsalussa

 

8. Missä ilmestyvät lehdet ”Meie Maa” ja ”Saarte Hääl”?

A. Kuressaaressa

B. Kärdlassa

C. Pärnussa

 

9. Minkä niminen on Tallinnan vanhankaupungin keskellä oleva suuri tori?

A. Keskustori

B. Raatihuoneentori

C. Vanhankaupungintori

 

10. Mistä kalasta tehdään Virossa säilykkeenä myytävät ”Sprotit”?

A. Muikusta

B. Silakasta

C. Kilohailista

 

11. Minkä virolaisen paikan vanha nimi ja nykyinenkin nimi ruotsiksi on ”Dagö”?

A. Muhun

B. Hiidenmaan

C. Saarenmaan

 

12. Kuinka suuri osa virolaisista puhui äidinkielenään venäjää ennen vuotta 1940?

A. Noin 5 prosenttia

B. Noin 15 prosenttia

C. Noin 25 prosenttia

 

Vastaukset: 1. C, 2. A, 3. C, 4. B, 5. A, 6. B, 7. A, 8. A, 9. B, 10. C, 11. B, 12. A

 

The Baltic Guiden tuoreita uutisia

Lue lisää samasta aiheesta

6.2.2023 | Mainos | Vapaa-aika

Etelä-Viro on mäkinen ja luminen satumaa

Mainos Etelä-Viro on mäkinen ja luminen satumaa

Etelä-Virossa on monta maakuntaa ja monta erilaista kulttuurialuetta. Alueelta löytyy vanhoja perinteitä ja tapoja, koskematonta luontoa sekä rauhaa ja … Lue lisää

6.2.2023 | Mainos | Vapaa-aika

Viron kuumimman lomakaupungin vuosi on täynnä tekemistä

Mainos Viron kuumimman lomakaupungin vuosi on täynnä tekemistä

Kylpyläloma Pärnussa Vuonna 1838 avattiin Pärnun ensimmäinen kylpylä. Kaupungin sijainti, lempeä hiekkaranta, raikas ilma, vehreät puistot ja kaupunkielämä yhdessä … Lue lisää

6.2.2023 | Mainos | Historia

camera icon5
Lumoava Raplamaa ei jätä kylmäksi talvellakaan

Mainos Lumoava Raplamaa ei jätä kylmäksi talvellakaan

Raplamaan maakunta sijaitsee vain 40 kilometrin päässä Tallinnasta, joten alueella on helppo vierailla. Lumisten metsien ja kauniiden suoalueiden Raplamaassa … Lue lisää

4.2.2023 | Ravintolat

Täällä ”sommid” kokoontuvat

Täällä ”sommid” kokoontuvat

Baltian asematoria vastapäätä könöttää iloisenvihreä vanha puutalo, josta on löytänyt kotinsa Baar living room ät. ”Ensi keväänä juhlimme jo … Lue lisää

30.1.2023 | Mainos | Ravintolat

OlyBet Bar & Grill nousi Tallinnan toiseksi parhaaksi ravintolaksi

Mainos OlyBet Bar & Grill nousi Tallinnan toiseksi parhaaksi ravintolaksi

OlyBet Bar & Grill avattiin viime vuoden joulukuussa Tallinnan Vapaudenaukion lähettyville Harju-kadulle. Tämän vuoden huhtikuussa ravintola pääsi huikealle kakkossijalle … Lue lisää

30.1.2023 | Mainos | Kauneus

Luonnonläheinen Narva-Jõesuu

Mainos Luonnonläheinen Narva-Jõesuu

Viehättävä kylpyläkaupunki Narva-Jõesuu sijaitsee Itä-Virumaalla Narvajoen suussa Suomenlahden rannalla, vain 14 kilometrin päässä historiallisesta Narvasta. Narva-Jõesuu sai lempinimen ”Pohjoismaiden … Lue lisää

30.1.2023 | Mainos | Vapaa-aika

Pohjois-Euroopan suurin pokeriturnaus järjestetään Tallinnassa

Mainos Pohjois-Euroopan suurin pokeriturnaus järjestetään Tallinnassa

Vuosi vuodelta kasvaneeseen Kings of Tallinn -pokeriturnaukseen odotetaan peräti tuhatta vierailijaa. Tapahtuma järjestetään 24. helmikuuta–5. maaliskuuta 2023 Olympic Park … Lue lisää

23.1.2023 | Mainos | Vapaa-aika

Virumaa on kuin minikokoinen Viro

Mainos Virumaa on kuin minikokoinen Viro

Historiallisen merkityksensä myötä Virumaa-sanasta on johdettu kutsumanimi koko valtiolle ja kansalle. Mitä kiehtovaa seudulla nykyisin on? He, jotka ovat … Lue lisää