Tuoretta tietoa Virosta
8.8.2021 | Vapaa-aika

Elokuun toinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Kuva Andrei Chertkov

Elokuun toinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

 

1. Kuka on Viron pääministeri?

A. Mailis Reps

B. Kadri Simson

C. Kaja Kallas

 

2. Kuka kirjoittanut kirjan ”Hopeanvalkea” (Hõbevalge)?

A. Lennart Meri

B. Arnold Rüütel

C. Toomas Hendrik Ilves

 

3. Mikä kuva on Virossa tehdyissä eurokolikoissa?

A. Haarapääsky

B. Ruiskukka

C. Viron kartta

 

4. Mikä nykyään Venäjälle kuuluva kaupunki kuului vuosina 1920–1944 Virolle?

A. Smolnik

B. Petseri

C. Värska

 

5. Kuinka monta Suomenlahden saarta kuuluu Virolle?

A. Noin 100

B. Noin 300

C. Noin 600

 

6. Kuinka suuri oli keskimääräinen bruttokuukausipalkka Virossa tämän vuoden ensimmäisellä vuosineljänneksellä?

A. 973 euroa

B. 1 473 euroa

C. 1 973 euroa

 

7. Missä sijaitsi muinaisten virolaisten ”Tarva pea” -linnoitus?

A. Rakveressa

B. Tartossa

C. Haapsalussa

 

8. Missä ilmestyvät lehdet ”Meie Maa” ja ”Saarte Hääl”?

A. Kuressaaressa

B. Kärdlassa

C. Pärnussa

 

9. Minkä niminen on Tallinnan vanhankaupungin keskellä oleva suuri tori?

A. Keskustori

B. Raatihuoneentori

C. Vanhankaupungintori

 

10. Mistä kalasta tehdään Virossa säilykkeenä myytävät ”Sprotit”?

A. Muikusta

B. Silakasta

C. Kilohailista

 

11. Minkä virolaisen paikan vanha nimi ja nykyinenkin nimi ruotsiksi on ”Dagö”?

A. Muhun

B. Hiidenmaan

C. Saarenmaan

 

12. Kuinka suuri osa virolaisista puhui äidinkielenään venäjää ennen vuotta 1940?

A. Noin 5 prosenttia

B. Noin 15 prosenttia

C. Noin 25 prosenttia

 

Vastaukset: 1. C, 2. A, 3. C, 4. B, 5. A, 6. B, 7. A, 8. A, 9. B, 10. C, 11. B, 12. A

 

The Baltic Guiden tuoreita uutisia

Lue lisää samasta aiheesta

5.9.2021 | Vapaa-aika

Syyskuun ensimmäinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Syyskuun ensimmäinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

1. Mikä on Viron uuden presidentin nimi? A. Siim Kallas B. Jyri Ratas C. Alar Karis 2. Mikä … Lue lisää

2.9.2021 | Ostokset

Tallinna rajoittaa syyskuusta alkaen alkoholin myyntiä yöllä

Tallinna rajoittaa syyskuusta alkaen alkoholin myyntiä yöllä

Tallinna rajoittaa öistä alkoholimyyntiä syyskuusta alkaen. Arkipäivinä ei alkoholia saa Tallinnassa myydä aamukahdesta kuuteen ja viikonloppuisin aamukolmesta seitsemään. ”Tallinnan … Lue lisää

29.8.2021 | Vapaa-aika

Elokuun kolmas Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Elokuun kolmas Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

1. Kuinka monta vuotta on Viron presidentin toimikausi? A. Neljä B. Viisi C. Kuusi 2. Minä vuonna ristiritarit … Lue lisää

27.8.2021 | Ravintolat

Kahdesti rokotetut suomalaiset pääsevät Virossa helposti tapahtumiin ja ravintoloihin, koska Omakannan rokotustodistus oikeuttaa sisäänpääsyyn – Ilman koronatodistusta sisään ei pääse

Kahdesti rokotetut suomalaiset pääsevät Virossa helposti tapahtumiin ja ravintoloihin, koska Omakannan rokotustodistus oikeuttaa sisäänpääsyyn – Ilman koronatodistusta sisään ei pääse

26. elokuuta alkaen on Virossa jokaisen esitettävä koronatodistus urheilutapahtumissa ja -kilpailuissa, harrastustapahtumissa, yleisissä saunoissa, kylpylöissä ja uimahalleissa sekä kaikissa … Lue lisää

15.8.2021 | Vapaa-aika

Elokuun kolmas Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Elokuun kolmas Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

1. Minä vuonna on perustettu Viron valtiollinen venäläinen teatteri (Eesti Riiklik Vene Draamateater)? A. 1928 B. 1948 C. 1968 … Lue lisää

29.7.2021 | Ravintolat

camera icon17
Kesäillan konsertteja ja terassielämää Tallinnan Rotermannin korttelissa ja Telliskivessä – katso kuvat!

Kesäillan konsertteja ja terassielämää Tallinnan Rotermannin korttelissa ja Telliskivessä – katso kuvat!

Rotermannin kortteli  Telliskivi

25.7.2021 | Vapaa-aika

Heinäkuun kolmas Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Heinäkuun kolmas Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

1. Mistä Viron kaupungissa on paikka nimeltä Afrikan ranta (Aafrika rand)? A. Haapsalusta B. Pärnusta C. Kuressaaresta 2. … Lue lisää

14.7.2021 | Ravintolat

camera icon18
Katso kuvat: Tallinnan vanhakaupunki herää, kun matkailu elpyy

Katso kuvat: Tallinnan vanhakaupunki herää, kun matkailu elpyy

Tallinnan vanhaankaupunkiin on heinäkuussa tullut matkailijoita ympäri maailmaa. Normaali elämä palaa pikku hiljaa kaupunkiin. Terassit ovat avoinna ja ihmiset … Lue lisää