Tuoretta tietoa Virosta
29.8.2021 | Vapaa-aika

Elokuun kolmas Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Kuva Andrei Chertkov

Elokuun kolmas Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

 

1. Kuinka monta vuotta on Viron presidentin toimikausi?

A. Neljä

B. Viisi

C. Kuusi

 

2. Minä vuonna ristiritarit valloittivat viimeisen alueen Virosta eli Saarenmaan?

A. Vuonna 827

B. Vuonna 1027

C. Vuonna 1227

 

3. Kuinka monta prosenttia Viron pinta-alasta on suota?

A. 12 prosenttia

B. 22 prosenttia

C. 32 prosenttia

 

4. Minä vuonna Viron vapaussota loppui?

A. 1918

B. 1920

C. 1922

 

5. Kuinka monta luonnossa elävää havupuulajia on Virossa?

A. Neljä

B. Viisi

C. Kuusi

 

6. Mikä oli keskimääräinen kuukausibruttopalkka Virossa tämän vuoden (2021) ensimmäisellä vuosineljänneksellä?

A. 1 273

B. 1 473

C. 1 673

 

7. Kuinka paljon on Viron leveys lännestä itään?

A. Noin 150 km

B. Noin 250 km

C. Noin 350 km

 

8. Mikä on Tallinnan korkein kirkko?

A. Nigulisten kirkko

B. Pyhän Hengen kirkko

C. Olevisten kirkko

 

9. Kuka on Viron sosiaalidemokraattisen puolueen ehdokas maan presidentiksi (2021)?

A. Kersti Kaljulaid

B. Tarmo Soomere

C. Alar Karis

 

10. Kuinka monta vuotta on Viron uusi itsenäisyys tänä vuonna (2021) kestänyt?

A. 25

B. 30

C. 35

 

11. Minkä maan matkailijat olivat suurin ryhmä, joka majoittui Virossa kesäkuussa 2021?

A. Suomalaiset

B. Venäläiset

C. Latvialaiset

 

12. Kuka oli Viron kommunistisen puolueen johtaja vuosina 1978–1988?

A. Johannes Käbin

B. Vaino Väljas

C. Karl Vaino

 

Vastaukset: 1. B, 2. C, 3. B, 4. B, 5. A, 6. B, 7. C, 8. C, 9. A, 10. B, 11. A, 12. C

 

The Baltic Guiden tuoreita uutisia

Lue lisää samasta aiheesta

5.9.2021 | Vapaa-aika

Syyskuun ensimmäinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Syyskuun ensimmäinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

1. Mikä on Viron uuden presidentin nimi? A. Siim Kallas B. Jyri Ratas C. Alar Karis 2. Mikä … Lue lisää

2.9.2021 | Ostokset

Tallinna rajoittaa syyskuusta alkaen alkoholin myyntiä yöllä

Tallinna rajoittaa syyskuusta alkaen alkoholin myyntiä yöllä

Tallinna rajoittaa öistä alkoholimyyntiä syyskuusta alkaen. Arkipäivinä ei alkoholia saa Tallinnassa myydä aamukahdesta kuuteen ja viikonloppuisin aamukolmesta seitsemään. ”Tallinnan … Lue lisää

27.8.2021 | Ravintolat

Kahdesti rokotetut suomalaiset pääsevät Virossa helposti tapahtumiin ja ravintoloihin, koska Omakannan rokotustodistus oikeuttaa sisäänpääsyyn – Ilman koronatodistusta sisään ei pääse

Kahdesti rokotetut suomalaiset pääsevät Virossa helposti tapahtumiin ja ravintoloihin, koska Omakannan rokotustodistus oikeuttaa sisäänpääsyyn – Ilman koronatodistusta sisään ei pääse

26. elokuuta alkaen on Virossa jokaisen esitettävä koronatodistus urheilutapahtumissa ja -kilpailuissa, harrastustapahtumissa, yleisissä saunoissa, kylpylöissä ja uimahalleissa sekä kaikissa … Lue lisää

15.8.2021 | Vapaa-aika

Elokuun kolmas Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Elokuun kolmas Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

1. Minä vuonna on perustettu Viron valtiollinen venäläinen teatteri (Eesti Riiklik Vene Draamateater)? A. 1928 B. 1948 C. 1968 … Lue lisää

8.8.2021 | Vapaa-aika

Elokuun toinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Elokuun toinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

1. Kuka on Viron pääministeri? A. Mailis Reps B. Kadri Simson C. Kaja Kallas 2. Kuka kirjoittanut kirjan … Lue lisää

29.7.2021 | Ravintolat

camera icon17
Kesäillan konsertteja ja terassielämää Tallinnan Rotermannin korttelissa ja Telliskivessä – katso kuvat!

Kesäillan konsertteja ja terassielämää Tallinnan Rotermannin korttelissa ja Telliskivessä – katso kuvat!

Rotermannin kortteli  Telliskivi

25.7.2021 | Vapaa-aika

Heinäkuun kolmas Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Heinäkuun kolmas Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

1. Mistä Viron kaupungissa on paikka nimeltä Afrikan ranta (Aafrika rand)? A. Haapsalusta B. Pärnusta C. Kuressaaresta 2. … Lue lisää

14.7.2021 | Ravintolat

camera icon18
Katso kuvat: Tallinnan vanhakaupunki herää, kun matkailu elpyy

Katso kuvat: Tallinnan vanhakaupunki herää, kun matkailu elpyy

Tallinnan vanhaankaupunkiin on heinäkuussa tullut matkailijoita ympäri maailmaa. Normaali elämä palaa pikku hiljaa kaupunkiin. Terassit ovat avoinna ja ihmiset … Lue lisää