Tuoretta tietoa Virosta
1.8.2021 | Viro

Elokuun ensimmäinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Elokuun ensimmäinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

 

1. Minä vuonna Virosta tuli puolustusliitto NATOn jäsen?

A. 1996

B. 2000

C. 2004

 

2. Kuinka suuri oli palkkaero miesten hyväksi virolaisten miesten ja naisten välillä vuonna 2020?

A. 15,6 %

B. 20,6 %

C. 25,6 %

 

3. Mikä on Viron eteläisin kaupunki?

A. Võru

B. Valga

C. Viljandi

 

4. Minä vuonna rakennettiin Tallinnaan ensimmäinen laululava?

A. 1888

B. 1928

C. 1968

 

5. Mikä on elokuun vanha kansanomainen nimi viroksi?

A. Viljakuu

B. Leivakuu

C. Lõikuskuu

 

6. Miten Virossa valitaan presidentti?

A. Eduskunta valitsee

B. Suoralla kansanäänestyksellä

C. Valitsijamiehet valitsevat

 

7. Kuka oli Tarapita?

A. Kalevipojan vaimo

B. Virolainen heimopäällikkö

C. Saarenmaalaisten jumala

 

8. Mitä viljaa kasvatetaan Virossa eniten?

A. Ohraa

B. Kauraa

C. Ruista

 

9. Minä vuonna painettiin ensimmäinen vironkielinen kirja?

A. 1425

B. 1525

C. 1625

 

10. Missä kaupungissa on Vanemuine-teatteri?

A. Narvassa

B. Pärnussa

C. Tartossa

 

11. Kuka on Virossa Suomen Tallinnan-suurlähettiläs?

A. Timo Kantola

B. Kirsti Narinen

C. Jaakko Kalela

 

12. Minä vuonna Viro täytti 100-vuotta?

A. 2017

B. 2018

C. 2019

 

Vastaukset: 1. C, 2. A, 3. B, 4. B, 5. C, 6. A, 7. C, 8. A, 9. B, 10. C, 11. A, 12. B

 

The Baltic Guiden tuoreita uutisia

Lue lisää samasta aiheesta

23.11.2022 | Viro

Joulukuusi oli jo keskiajalla Tallinnan Raatihuoneentorilla

Joulukuusi oli jo keskiajalla Tallinnan Raatihuoneentorilla

Raatihuoneentori on ollut keskiajalta lähtien Tallinnan alakaupungin keskus, kauppapaikka ja juhla-aukio. Torilta alkavat Vanhankaupungin vanhimmat kadut: Apteegi, Dunkri, Kinga … Lue lisää

19.11.2022 | Viro

Yli kolme neljästä virolaisesta puhuu jotain vierasta kieltä

Yli kolme neljästä virolaisesta puhuu jotain vierasta kieltä

Väestönlaskentatietojen mukaan arviolta 76 prosenttia Viron väestöstä puhuu jotain vierasta kieltä. Kun kymmenen vuotta sitten Viron puhutuin vieras kieli … Lue lisää

14.11.2022 | Viro

Matkailulehti Wanderlust: ”Tallinna on yksi Euroopan halutuimmista matkailukohteista”

Matkailulehti Wanderlust: ”Tallinna on yksi Euroopan halutuimmista matkailukohteista”

Yksi Ison-Britannian suosituimmista matkailulehdistä Wanderlust palkitsi Tallinnan toisella sijalla Euroopan halutuimman kaupungin kategoriassa. Voittaja oli Kroatian Dubrovnik ja kolmannelle sijalle … Lue lisää

14.11.2022 | Mainos | Vapaa-aika

camera icon5
Virumaa on kuin minikokoinen Viro

Mainos Virumaa on kuin minikokoinen Viro

Historiallisen merkityksensä myötä Virumaa-sanasta on johdettu kutsumanimi koko valtiolle ja kansalle. Mitä kiehtovaa seudulla nykyisin on? He, jotka ovat … Lue lisää

14.11.2022 | Mainos | Vapaa-aika

Sipulitie‭ ‬‮!‬–‭ ‬yksi alue‭, ‬kaksi kansakuntaa‭, ‬kolme kulttuuria

Mainos Sipulitie‭ ‬‮!‬–‭ ‬yksi alue‭, ‬kaksi kansakuntaa‭, ‬kolme kulttuuria

Suuren Peipsijärven rannalla olevalla Sipulitiellä tekeminen jatkuu myös syksyllä ja talvella. Tietysti kesäaikana vaihtoehtoja on enemmän, mutta kylmä sää … Lue lisää

13.11.2022 | Viro

Tallink lisää vuoroja Helsinki–Tallinna-reitille joulukuun alussa

Tallink lisää vuoroja Helsinki–Tallinna-reitille joulukuun alussa

Tallink lisää Helsinki–Tallinna-reitin vuoroja 8. joulukuuta alkaen tuomalla reitille jopa neljä täysin uutta päivittäistä laivavuoroa Star-aluksellaan. Tallinkin uusin laiva … Lue lisää

9.11.2022 | Viro

Majoittuneiden suomalaisturistien määrä kasvoi syyskuussa

Majoittuneiden suomalaisturistien määrä kasvoi syyskuussa

Viron tilastokeskuksen mukaan Viron majoitusliikkeissä vieraili syyskuussa 2022 lähes 260 000 matkailijaa, mikä on 21 prosenttia enemmän kuin viime … Lue lisää

8.11.2022 | Viro

Uusi The Baltic Guide esittelee Viron tennistähdet ja suurlähettiläs Vesa Vasaran

Uusi The Baltic Guide esittelee Viron tennistähdet ja suurlähettiläs Vesa Vasaran

Monipuolinen lukupaketti on taas saatavilla jakelupisteissä. Kattaukseen tässä numerossa kuuluvat joulua ennakoivat aiheet, mielenkiintoiset henkilöhaastattelut, kulttuuri, tapahtumat, ravintolat, historia, … Lue lisää