Tuoretta tietoa Virosta
1.8.2021 | Viro

Elokuun ensimmäinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Elokuun ensimmäinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

 

1. Minä vuonna Virosta tuli puolustusliitto NATOn jäsen?

A. 1996

B. 2000

C. 2004

 

2. Kuinka suuri oli palkkaero miesten hyväksi virolaisten miesten ja naisten välillä vuonna 2020?

A. 15,6 %

B. 20,6 %

C. 25,6 %

 

3. Mikä on Viron eteläisin kaupunki?

A. Võru

B. Valga

C. Viljandi

 

4. Minä vuonna rakennettiin Tallinnaan ensimmäinen laululava?

A. 1888

B. 1928

C. 1968

 

5. Mikä on elokuun vanha kansanomainen nimi viroksi?

A. Viljakuu

B. Leivakuu

C. Lõikuskuu

 

6. Miten Virossa valitaan presidentti?

A. Eduskunta valitsee

B. Suoralla kansanäänestyksellä

C. Valitsijamiehet valitsevat

 

7. Kuka oli Tarapita?

A. Kalevipojan vaimo

B. Virolainen heimopäällikkö

C. Saarenmaalaisten jumala

 

8. Mitä viljaa kasvatetaan Virossa eniten?

A. Ohraa

B. Kauraa

C. Ruista

 

9. Minä vuonna painettiin ensimmäinen vironkielinen kirja?

A. 1425

B. 1525

C. 1625

 

10. Missä kaupungissa on Vanemuine-teatteri?

A. Narvassa

B. Pärnussa

C. Tartossa

 

11. Kuka on Virossa Suomen Tallinnan-suurlähettiläs?

A. Timo Kantola

B. Kirsti Narinen

C. Jaakko Kalela

 

12. Minä vuonna Viro täytti 100-vuotta?

A. 2017

B. 2018

C. 2019

 

Vastaukset: 1. C, 2. A, 3. B, 4. B, 5. C, 6. A, 7. C, 8. A, 9. B, 10. C, 11. A, 12. B

 

The Baltic Guiden tuoreita uutisia

Lue lisää samasta aiheesta

30.9.2022 | Viro

Virossa kävi vuoden 2022 toisella vuosineljänneksellä lähes miljoona ulkomaalaista matkailijaa – 40 prosenttia vieraista tuli Suomesta 

Virossa kävi vuoden 2022 toisella vuosineljänneksellä lähes miljoona ulkomaalaista matkailijaa – 40 prosenttia vieraista tuli Suomesta 

Virossa vieraili tämän vuoden huhti-, touko- ja kesäkuussa yhteensä 946 554 ulkomaalaista matkailijaa, ilmenee Viron pankin tekemästä selvityksestä. Määrä … Lue lisää

28.9.2022 | Kulttuuri

Ilmaiset viron kielen kurssit alkavat pian Tartossa, Paldiskissa ja verkossa – ilmoittautuminen on nyt käynnissä

Ilmaiset viron kielen kurssit alkavat pian Tartossa, Paldiskissa ja verkossa – ilmoittautuminen on nyt käynnissä

Viron kielenhuollosta vastaava Eesti Keele Maja tarjoaa ilmaisia viron kielen kursseja. Kurssitasot ovat A2–C1. Opiskelijat voivat käydä tunneilla henkilökohtaisesti … Lue lisää

27.9.2022 | Viro

Katso livenä Tallinnan elämää ja liikennettä – Viru-hotellin katolla oleva web-kamera välittää suoraa reaaliaikaista kuvaa Vanhastakaupungista ympäri vuorokauden

Katso livenä Tallinnan elämää ja liikennettä – Viru-hotellin katolla oleva web-kamera välittää suoraa reaaliaikaista kuvaa Vanhastakaupungista ympäri vuorokauden

Katsomaan pääsee täältä.

26.9.2022 | Viro

Yöbussiliikenne voi alkaa Tallinnassa jo ensi vuonna

Yöbussiliikenne voi alkaa Tallinnassa jo ensi vuonna

Tallinnan kaupunginvaltuusto käsittelee yöaikaan liikkuvien bussien käyttöönottoa kaupungissa. Valtuusto jätti rahoitusehdotuksen neljästä yöbussireitistä. Jos ehdotus menee läpi, alkaa liikenne … Lue lisää

25.9.2022 | Kulttuuri

Visit Tallinn tukee Virossa asuvia vieraskielisiä viron kielen opiskelijoita

Visit Tallinn tukee Virossa asuvia vieraskielisiä viron kielen opiskelijoita

Tallinnassa alkoi kampanja, jonka takana ovat Integratsiooni Sihtasutus -säätiö ja Visit Tallinn. Kampanjan tavoitteena on kutsua kaupungissa pysyvästi asuvat … Lue lisää

23.9.2022 | Viro

Design-kadulla on viikonloppuna kahden päivän myyjäiset ja lauantaiksi avataan tori, jossa myydään taidetta – tapahtumat ovat kahdessa erillisessä tehdaskompleksissa

Design-kadulla on viikonloppuna kahden päivän myyjäiset ja lauantaiksi avataan tori, jossa myydään taidetta – tapahtumat ovat kahdessa erillisessä tehdaskompleksissa

Myös tänä syksynä on Tallinnassa kahden päivän ajan Disainitänav eli design-katu. Kadun varrella tutustutaan muotoiluun sekä muoti-, asuste-, tuote- … Lue lisää

21.9.2022 | Viro

Tallinnan lentoasema avaa uuden odotusalueen halpalentoyhtiöiden asiakkaille

Tallinnan lentoasema avaa uuden odotusalueen halpalentoyhtiöiden asiakkaille

Tallinnan lentoaseman terminaalin laajennuksen yhteydessä matkustajaterminaalin pohjakerrokseen valmistui uusi odotussali. Väljempi tila on tarkoitettu ensisijaisesti Schengen-alueelle matkustaville halpalentoyhtiöiden matkustajille. … Lue lisää

14.9.2022 | Viro

Viro kieltää kaikkien venäläisten matkailijoiden maahantulon – Latvia, Liettua ja Puola tekivät saman päätöksen

Viro kieltää kaikkien venäläisten matkailijoiden maahantulon – Latvia, Liettua ja Puola tekivät saman päätöksen

Viro, Latvia, Liettua ja Puola kieltävät 19. syyskuuta alkaen maahantulon kaikilta Venäjän kansalaisilta, joilla on Schengen-viisumi. Virossa uusi rajoitus … Lue lisää