|
|
|
|
Varahommikul kohvikusse. Vaheldus hotelli hommikueinele
|
Soomes kuulub hommikusöök peaaegu eranditult hotellide ampluaasse. Rikkalikud hommiku- puhvetid on kõigile peale hotellikülaliste liiga kallid ja ülepakutud. Õnneks on mõned Helsingi kohvikud alustanud nüüd hommikueine pakkumist.
|
|
|
ihtsaim kohvikus pakutav hommikusöök koosneb värskest kuklist, mahlast ja kohvist. Tõsisemalt asjasse suhtuvates kohtades on isevõtulett sarve saiade, leiva, juustu, singi, juurviljade, munade, vorstikeste, peekoni ja toormahlaga. Kohvikus võib hommikuti kogeda kordumatut meeleolu.
Samas jätkub kuhjaga arenguruumi. Liiga varased ja ajaliselt piiratud hommikusöögiajad pole erand vaid reegel. Mõned kohvikupidajad on siiski mõistnud, et inimesed ärkavad erinevatel aegadel ja pikendanud hommikusöögi aegu. Hommikusööki ei pakuta harilikult ka nädalavahetustel. Odava hinnaga puder, leib ja omlett ei kuulu kahjuks veel kesklinna kohvikute menüüsse.
Taani-, itaalia ja traditsiooniline
Suurepäraseid hommikukohvi joomise kohti on Helsingi kesklinnas küllaga. Mikonkadul asuvas Aikatalos tegutsev Smörrebröd pakub hommikuti kella 7- 10 28FIM eest taani stiilis kohvi, mahla, viilutatud toitu, juurvilju, mune, marmelaadi ja röstsaia.
Itaalia köögi austajatele pakub kindlasti rahuldust Tony’s Delin (Bulevardi 2). Café au lait - ehtsatest itaalia hõrgutistest koostatud suupistevalik, esmaklassilised juustud ja köögiviljad maksab 38 FIM. Tony’s saab hommikusööki tellida kasvõi kell seitse õhtul. Kui veidi juurde maksta, saab hommikusöögile lisaks veel teisigi itaalia delikatesse, mida üldiselt peetakse linna parimateks.
Cafe Lasipalatsi traditsiooniline hommikulaud on stiilne, maitsev ja rikkalik. Varastele ärkajatele mõeldud eine koosneb kohvist, mahlast, kuklist, juustust, suupistevalikust, köögi- ja puuviljadest. Seda pakutakse 7.30– 10 38 FIM eest.
Miski ei käivita päeva tõhusamalt kui korralik hommikusöök – kogu päeva olulisim söögikord. Helsingi kohvikud on viimaks märganud hakata pakkuma mõistliku hinnaga korralikku hommikusööki.
|
|