Suupistevalikust magustoiduni
Suupistevalikust magustoiduni
See on Gastonele hea reklaam, sest reegel ütleb, et kui restoran on populaarne kohalike elanike seas, siis antakse seal hästi süüa. Interjöör on väga lihtne, funktsionaalne ja stiilne.
Päevamenüü ei ole kuigi pikk, kuid kõik isuäratav on olemas: kala, liha, pastatoidud, risoto, salat ja panna cotta. Lisaks komplektlõuna 24 eurot. Tänane päevaroog on valge kala, selgitab kohe välja ilmunud ettekandja. Vaatamata sellele, et söögikoht on rahvast täis, võib teenindust ainult kiita. Koos menüüga ilmub lauale ka kann veega. Tegemist on tavalise kraaniveega, mis Soomes on teatavasti esmaklassilise kvaliteediga ning mis eriti tore, on täiesti tasuta.
Valin kala (14.40 €, kusjuures tuleb märkida, et see on päevamenüü kõige kallim roog) ja kuni ma toitu ootan, tuuakse lauale ahjust tulnud soe Itaalia leib ning väike kandiline taldrik oliiviõli ja paari tilga palsamiäädikaga, mis asendab võid. Ka kala jõuab köögist lauale küllaltki kiiresti. Toit on suurepärane ja garneering näeb uhke välja. Kala kõrvale serveeritakse mõned peedisektorid, keedukartulit ning keedetud, kuid krõmpsuvaks jäetud porgandeid koos kastmega. Kõrvallauas püüab pilku salat: terve kuhi rohelist ja ohtralt lõhekala kirsstomatiga.
Magustoiduks valin panna cotta (5.00 €). Muide, rohkem võimalusi menüü ei pakugi. Samas on vaarika toormoosiga valmistatud magustoit väga maitsev. Tasub märkida, et kohvi juurde (3.00 €) serveeritakse mõned šokolaadikommid, nii et tegelikult võiks magustoidust ka loobuda. Õhtune à la carte menüü pakub loomulikult palju rohkem valikuvõimalusi. Roogade nimetused mõjuvad nii, et kohe tekib plaan siia ka hilisemal kellaajal sisse astuda.
KUIDAS LEIDA?
Gastone Korkeavuorenkatu 45, Helsingi
Lue lisää samasta aiheesta