Steigist ja pitsast meze ja konnakoibadeni
Steigist ja pitsast meze ja konnakoibadeni
Mestaritalli: alati värske kala
Populaarne restoran Mestaritalli tähendab mitut söögisaali ja hiigelterrassi, millelt avaneb vaade Taivallahtile. Paadisildade ääres on ankrus väiksemad alused, nii et soovi korral saaks restorani sööma sõita ka oma jahiga. Mis võib olla isegi mõttekas, sest restoran asub kesklinnast suhteliselt kaugel.
Mestaritalli on tuntud eelkõige värskest kalast valmistatud mitmekesise toiduvalikuga. Kala tuuakse restorani kohale kaks korda päevas. Köök hiilgab klassikaliste toitudega, mis lubavad nautida eri koostisosade puhast maitset.
Interjöör on stiilne ja funktsionaalne, sobides nii muretuks ajaveetmiseks sõprade seltsis kui asjalikuks kohtumiseks äripartneritega. Arusaadavalt tuleb laud aegsasti kinni panna.
Menüüst peaks midagi meelepärast leidma igaüks – mitut moodi valmistatud kala kõrval pakutakse ka lihatoite, sändvitše, kana, omletti. Magustoitude leheküljel tõmbab tähelepanu mahepiimast valmistatud vanillijäätis värskete maasikatega.
Kelneri soovitusel valin päevaprae, milleks on loomulikult värske kala. Täpsemalt grillitud lõhe Hollandi kastme ning ahjukartulitega, lisaks aedvili (22 €). Kala on täiuslik, lihtne garneering tõstab õnnestunult esile lõhe loomulikku värsket ja mahlast maitset. Magustoiduks valin lõigu šokolaaditorti (8.90 €). Tegemist on klassikalise mõõdukalt magusa tordiga, mida sobib imeliselt täiendama hapu kukemarjakaste, kusjuures marjad on loomulikult korjatud metsast. Tore on ka see, et vesi, mida siin serveeritakse suurtes kannudes, arves ei kajastu.
KUIDAS LEIDA?
Mestaritalli
Merikannontie 2, Helsingi
TEKST JA FOTOD JEVGENIA GORSKI
Lue lisää samasta aiheesta